Gündem Nihat Özdemir'e HES şoku

Nihat Özdemir'e HES şoku

Paylaş
Nihat Özdemir'e HES şoku

Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir'in devletten 49 yıllılığına kiraladığı Uzunçayır Hidroelektrik Santralı'nın (HES) elektrik üretim lisansının iptali için açılan davada, yürütmenin durdurulması kararı verdi

Tunceli’de yapılacak barajlara karşı çevreci tutumuyla tanınan avukat Barış Yıldırım, Fenerbahçe İkinci Başkanı ve işadamı Nihat Özdemir’in 170 milyon TL’ye 49 yıllığına devletten kiraladığı Uzunçayır HES’le ilgili elektrik üretim lisansı verilmesi üzerine Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu’na başvurarak lisansın iptalini istedi.

Ancak kurul bu talebi yerinde bulmayarak başvuruyu reddedince, Yıldırım bu kez Ankara 13’üncü İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması için dava açtı. Mahkeme, davada Uzunçayır HES’te elektrik üretimi lisansının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

"MAHKEME KARARINA RAĞMEN ÜRETİM DURMADI"

Avukat Yıldırım, mahkeme kararını Uzunçayır HES önünde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Yıldırım, dava sürecini anlattıktan sonra şöyle konuştu:

“Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı bugünden itibaren EPDK’ya ve ilgili şirkete tebliğ edilmiş dudrumda. Bu durumda mahkemenin kararları ilgili kurumlar tarafından derhal yerine getirilmelidir.

Uzunçayır Barajı’nın kapakları açılmalı ve elektrik üretimi derhal durdurulmalıdır. Şu anda hala barajda elektrik üretimine devam ediliyor. Bu durumda suç işleniyor, bu işlem derhal durdurulmalı baraj kapakları açılmalıdır.”

KUTLAMA YAPILACAK

Tuncelili çevreciler, HES’le ilgili karar üzerine bu akşam kent merkezinde davul zurnalı kutlama yapılacağını duyurdu. Çevreciler, halka çağrıda bulunarak, Cumhuriyet Maydanı’ndaki kutlamaya katılmalarını istedi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)

2