Magazin Nihat'ın taktiği yanlıştı

Nihat'ın taktiği yanlıştı

Paylaş
Nihat'ın taktiği yanlıştı

“Survivor”da birinciliği Derya Büyükuncu'ya kaptıran Nihat Doğan, bu durumu hâlâ kabullenemedi. Sonuca tepki göstererek “Survivor'ın Ardından” adlı programa katılmayan Doğan'ın yakın çevresine de “Survivor benim sayemde reyting yaptı, finalde hakkım yendi” dediği öne sürüldü

Acun Ilıcalı, Doğan’la ilgili iddialara “Kenan Erçetingöz’le 60 Dakika” programında yanıt verdi.


Yarışmayı Nihat Doğan kazanmalıydı gibi bir düşünce var, katılıyor musun buna?

- Yoo, Nihat Doğan kazanabilirdi de kaybedebilirdi de. Benim programlarımın seyredilmesinin nedeni şudur; ben hiçbir zaman olaylara müdahil olmam. Olayı olduğu gibi bıraktığım için sizin gibi şaşkınlıkla seyrettim. İki-üç oylamada da şok geçirdim. Halkımız, yaptığımız işin gerçek olduğunu takdir ettiği için seyrediyor. Yoksa orada çadır tiyatrosu yapsam, kimseye seyrettiremem.

“Nihat mükemmel bir yarışmacıydı ama Survivor’da yanlıştı. Bizim halkımız agresif insanı sevmez” dedin mi?

- Dedim, dedim.

Nihat’ın agresif olduğunu daha önceden bilmiyor muydun?

- Ben Nihat’la çok tanışmıyordum. Benim başka agresif arkadaşlarım da var, gayet görüşüyoruz, anlaşıyoruz. Nihat fevriydi diyelim. Ani çıkışlar yaptı. Nihat’ın o tavrını yapı itibariyle anlatıyorum. Yoksa Nihat bana bir gün bile agresiflik, saygısızlık yapmamıştır. Çok da sevdiğimiz bir arkadaşımız ama Survivor’daki taktiği doğru değildi. Yarışma bittiği için şimdi daha rahat konuşuyorum. Bizim halkımız her zaman sakin insanı sever. Agresif olursanız, belli bir kitle arkanızdan gelir ama genel yüzdedeki oranı kaybedersiniz. Survivor’da kazanmanız için Türkiye’deki yüzde 51’in sizi desteklemesi lazım. Ben bunu kendisine söyleyemiyordum, çünkü yarışmacılara böyle bir şey söylemeye hakkım yok. Nihat kazanır mıydı bilmiyorum ama ben taktik vermiş olsaydım, yüzde 40’tan aşağı inmezdi oyları. Taktik olarak çok yanlış yerlere gitti. O performansın hakkı en az yüzde 40’tı. Oynadığı her oyunu kazandı.

DERYA İLK ÜÇÜMDE BİLE YOKTU

Peki Nihat Doğan önce elenirse, program reyting almaz gibi bir düşüncen yok muydu?

- Ben hiç takmam öyle şeyleri. Geçen “Survivor”ın tam ortasında bir numaralı yarışmacı Hakan elendi. Bütün Türkiye’nin peşinden koştuğu adam, o yarışmanın lokomotifiydi. Ama ben şunu biliyordum; Hakan’ı o gün kaybederiz, program reyting kaybeder ama ben daha 10 sene “Survivor” yaparım. Ben Hakan’ı o gün elemeseydim, bir şeylere olan inancımı kaybederdim. Bu benim ilkelerime ters, hak geçmesin isterim.

Derya senin favorin miydi?

- Hiç değildi. İlk üçümde de yoktu.

Favorin kimdi?

- Pascal Nouma’ydı. Sonra da Taner’di. Birinci ve ikinci onlar olur diyordum. Üçüncü sırada da Nihat Doğan’ın olacağını düşünüyordum. Tahmin etsem, Derya dördüncü olur derdim.

Derya’ya söz verdiğin konuşuluyor. “Yok Böyle Dans”ta yarışıp olimpiyatlara katılamadığı için mağdur olmuş, sen de söz vermişsin “Seni Survivor’da birinci yapacağım diye...

- Gülüyorum buna. Aslında buna cevap bile vermem ama sen önemlisin diye cevap vereyim. Bu, “Acun uzaylılarla görüşüyor” demek gibi bir şey. Açık söyleyeyim; Derya zaten oradaki reytingi en az olan yarışmacılardan biriydi. Her şeyi unutalım, iki televizyoncu olarak sohbet ediyoruz diyelim. Olay reyting olayı değil. Halk, “Survivor”ı kimin kazanacağını bilmeden seyreder. Favori olan kazanamayacak ki, insanlar “Aa önümüzdeki sene de favori kaybedebilir” desin. Yoksa uyuyup, Nihat’ın birinci olmasını mı seyredeceklerdi? Mantığı yok.

BEN DE KAYBETSEM PARTİYE KATILMAZDIM

Derya’nın birinci olmasını neye bağlıyorsun?

- Asena niye elendi sence? Tefik’le oylamaya çıktı, elendi. Bunun sebebi Tefik’in aşırı oy alması değildi. Orada iş nasıl dönüyor biliyor musun; sen sivri bir tipken oylamaya gidersen insanlar senin gidip kalmanı oylarlar. Orada Tefik yardımcı oyuncu durumundaydı, başrol Asena’ydı. Türkiye’nin yüzde 55’i Asena’nın gitmesine karar verdi. Rakibi Taçmin ya da Özge olsaydı da fark etmezdi. Antipati duyan her zaman daha çok oy atabilir.

Nihat, yenilgiyi hazmedemiyormuş. Hiç görüştünüz mü yarışmadan sonra?

- Yok abi, vaktimiz yok zaten. Tahmin edemeyeceğin şekilde yoğunuz.

Son davete katılmamış Nihat...

- O normal, morali bozuk. Ben de “Survivor”ı kaybetsem, akşam verilen partiye katılmazdım yani.

Aramadı mı seni?

- Yani öyle her dakika araşmıyoruz zaten ama önümüzdeki hafta ofise gelecek.

“Survivor benim sayemde reyting patlaması yaşadı. Üstelik Kıbrıs’taki son oyunda Derya’yı yendim. Şampiyon SMS’lere bırakılmamalıydı. Hakkım yendi, bunu kabullenmiyorum” dediği iddia ediliyor, ne diyorsun?

- Adı üzerinde, iddia. İddialara cevap vermem.

PASCAL HAKSIZDI

Acun Ilıcalı: Pascal’la yaşadığı tartışmada Nihat’ı haklı buldum. Ada konseyinde konuşursun ama saldıramazsın. Fransa’nın teknik direktörü 1998 yılında Pascal’a “Bu sene kırmızı kart görmezsen seni Dünya Kupası’na götürürüm” demiş, o sene sekiz tane kırmızı kart görmüş. Pascal’ın o yönü zayıf ama Nihat’ta bu var...

SEDA’NIN ETEĞİNDEN ÇIKMADI MI?

Antalya’nın Alanya ilçesinde stand-up yapan Cem Özer, şovunda Nihat Doğan’ı diline doladı. Özer, Doğan’ın “Ben hiçbir kadının eteğinin altında saklanmam” sözlerini sert bir dille eleştirdi: “Ulan oradan çıktın. Seda’nın eteğinden çıkmadı mı bu? Biz nereden tanıdık, Nihat Doğan mı biliyorduk?”

MİLLİYET

3

Haberin Devamı