Gündem Nijer’in içme suyu problemine çare Türkiye'den geldi

Nijer’in içme suyu problemine çare Türkiye'den geldi

Paylaş
Nijer’in içme suyu problemine çare Türkiye'den geldi

Bir kova temiz suya ulaşmanın bile zor olduğu Nijer’de Türk hayır kurumları ve sivil toplum kuruluşları ülkenin içme suyu problemine çare olmak üzere binlerce su kuyusu açtı

Nijer’in güneydoğusunda bulunan Dosso şehrinin Darusselam Köyü'nde Artovizi su kuyusundan onlarca köy faydalanıyor. Kuyunun başında görevli Muhtar ismindeki kişi yüzlerce su bidonunun sırasıyla dolduruyor. Muhtar, bu kuyudan onlarca köyün faydalandığını, kuyuya bırakılan sarı bidonları kendisinin doldurduğu ve böylece insanların su kaplarını doldurmak için burada vakit geçirmeleri yerine başka işler yapmalarına imkan sağladığını söyledi.



Nijer’in hemen her yerinde su kuyuları başında insanlar toplanıp kaplarını doldurmak için saatlerce sıra bekliyor. Yine Nijer’in başkenti Niamey’e 50 kilometre mesafede bir köyde insanlar su kaplarını doldurmak için sıraya giriyor. Su bekleyenler arasında bulunan Miamy adındaki bir kadın da, "Gördüğünüz gibi neredeyse bütün vaktimi burada geçiriyorum. Bugün de su kesildi. Çocuklarımız ve kocalarımız bizi bekliyor" dedi.


SAĞLIK VE GIDA YARDIMI DA YAPILIYOR


Nijer’in su probleminin çözümü için Türkiye’nin resmi ve Türk hayır kurumları yarışıyor. Şu ana kadar binlerce içme kuyusu açan Türk kuruluşları, yeni yeni içme kuyuları ve artezyen kuyuları açmaya devam ediyor.

Türk hayır kuruluşları Nijer’e sadece su kuyusu açmakla kalmayıp gıda ve sağlık yardımı da sağlıyor.

İHA