Spor Nijerya ve yıldızları

Nijerya ve yıldızları

Paylaş
Nijerya ve yıldızları

Nijerya, 11 Haziran'da başlayacak 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin, Güney Kore ve Yunanistan ile B Grubu'nda ilk ikiye girmeye çalışacak

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Nijerya, 2010 Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. 2. turda D grubunda oynadığı tüm maçları kazanan ve 1. olan Nijerya, 2010 vizesini aldı

TEKNİK DİREKTÖR LARS LAGERBACK
Çalıştırdığı Takımlar: Kilafors, Arbra IK, Hudiksvall ABK, İsveç 21 yaş altı milli takımı

İsveç Milli Takımı Kariyeri: 1948’de doğan İsveçli Lars Lagerback, yaklaşık 20 yıl boyunca İsveç Milli takımı ve İsveç 21 Yaş Altı Milli Takımını çalıştırdıktan sonra bu yıl başında Nijerya’nın teknik direktörü oldu.

2000’de Tommy Soderberg ile birlikte İsveç milli takımını çalıştıran Lagerback, takımın 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’na ve 2002 Dünya Kupası’na katılmasına katkıda bulundu.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Joseph Yobo (Savunma): Premier League ekiplerinden Everton’da son 7 yıldır düzenli olarak oynayan futbolcu, hem kulüp takımının, hem de milli takımının değişmez oyuncularından.

Atletik ve güçlü yapısıyla dikkati çeken oyuncu, hava toplarında hücum oyuncularına geçit vermiyor ve hızlı oyunuyla hem İngiltere’de, hem de ülkesinde taktir ediliyor.

John Mikel Obi (Orta Saha):
Chelsea’de oynayan futbolcu, agresif ve cesur yapısıyla tanınıyor.

Savunmaya dönük orta saha oyuncusu olan Obi, en iyi performansını, savunmanın önünde oynadığında sergiliyor. Oyuncu, disiplinsiz ve alıngan tavırlarıyla da biliniyor.

Ayegbeni Yakubu (Forvet): Yakubu, Ağustos 2007’de, Middlebrough’dan Everton’a 11,25 milyon sterlin karşılığında transfer olarak, Everton tarihinde kendisi için en çok para ödenen futbolcu unvanını aldı.

Attığı gollerle kısa zamanda Everton taraftarının gönlünde taht kuran futbolcu, hızlı futbolu ve becerilikliğiyle tanınıyor.

Obafemi Martins (Forvet):
Güçlü yapısının yanısıra oldukça hareketli bir futbol oynayan Martins, eğer günündeyse rakip takımı yerle bir edebiliyor.

Defans oyuncularının korkulu rüyası Martins, hava toplarında da üstünlük sağlıyor ve insafsız olarak adlandırılabilecek sert şutlarıyla kaleyi uzaktan tehdit edebiliyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Daha önce 3 kez Dünya Kupası'na katılan Nijerya'nın en büyük başarısı 1994 ve 1998'de ikinci tura yükselerek kazandı

2

Haberin Devamı