Gündem Nikah öncesi tecavüz ceza almadı

Nikah öncesi tecavüz ceza almadı

Paylaş
Nikah öncesi tecavüz ceza almadı

Nikah öncesi tecavüz ceza almadı

Bursa’da yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, C.C. ile buluşan Oğuz Başaran, kız arkadaşını birlikte gezmeye ikna edip Orhaneli yolu üzerindeki ormanlık alana götürdü. Burada istememesine rağmen kız arkadaşı ile zorla cinsel ilişkiye giren Oğuz B., bu ilişkinin ardından C.C. tarafından savcılığa şikayet edildi.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatan Bursa Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianamede, kız arkadaşını kandırıp, ormanlık alanda zorla ilişkiye girdiği tanık ifadeleri ile de kanıtlanan Oğuz B.’nin, ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’ suçundan 7 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanması için Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Tutuksuz yargılandığı davaya C.C. ile birlikte gelen Oğuz B., çıktığı duruşmada mahkeme hakimine kız arkadaşı ile evlendiklerini söyledi. Elindeki evlilik cüzdanını mahkeme heyetine gösteren zanlı “Hakim bey, ben bir hata yaptım ve çok pişman oldum. Kız arkadaşımla konuşup onu ikna ettim ve evlendik. Bu da evlilik cüzdanımız” diye konuştu.

C.C’nin şikayetini geri aldığı duruşmada mahkeme başkanı, evlilik cüzdanını gösteren zanlının yargılandığı davayı, 5 yıl boyunca boşamama şartı ile düşürdü. Genç adam, C.C.’'den bu süre içersinde boşanırsa, hakkındaki davadan yeniden yargılanmaya başlayacak. Mahkemenin verdiği bu kararı sevinçle karşılayan genç çift, adliyeden ellerinde evlilik cüzdanı ile ayrıldı.

Haberin Devamı