Gündem Nikah şekeri yerine 'nikah fidanı'

Nikah şekeri yerine 'nikah fidanı'

Paylaş
Nikah şekeri yerine 'nikah fidanı'

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünde çalışan Nabi Yumlu ile Ayşe Gelgüz, düğünlerinde nikah şekeri yerine 'nikah fidanı' dağıttı

Öğretmenevinde yapılan düğünlerinde Nabi Yumlu (27) ve Ayşe Gelgüz (26), farklı bir uygulamaya gitti. Orman Fidanlık Müdürü Nabi Yumlu ve Ayşe Gelgüz, düğün öncesinde davetlilere yaklaşık bin adet çam fidanı dağıttı.

Haberin Devamı

’Ormancının düğünü böyle olur’ dedirten Nabi Yumlu, "Nikah şekeri hemen yiyiiliyor ve bitiyor. Bir kalıcılığı yok. Nikah fidanı ise kalıcı olması açısından büyük önem arzediyor. Bu fidanları dikenler büyüdüğünü görecek. Fidanlara bakanlar her zaman bizi hatırlayacaklar" diye konuştu. Gelin Ayşe Gelgüz ise "Gelinlik çiçeğim yerine çam fidanım var. Eşimle birlikte böyle bir uygulamaya imza attığım için çok mutluyum" dedi.

Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, evlenen çiftlere nikah şekeri yerine nikah fidanı dağıtmalarını önerdi. Orhan "Her fırsatta Erzurum’u daha yeşil yapmak için kampanyalar yürütüyoruz. Bugün de bunu yaptık. Nikah çamlarını misafirlerimiz bağ, bahçe, köylerine diksinler. Erzurum’un yeşiline katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA