Gündem Nikâh masasında 'Evet' krizi

Nikâh masasında 'Evet' krizi

Paylaş
Nikâh masasında 'Evet' krizi

Anayasa referandumunun yapılacağı 12 Eylül öncesinde bir nikâha 'Evet-Hayır' gerginliği damgasını vurdu

Ak Parti’nin Beykoz Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi öğretmen Fatma Ormancı’nın oğlu Bahadır Nazlı ile 8 yıllık kız arkadaşı Derya Sarıkaya’nın nikah töreni referandum gerginliğine sahne oldu.

Nikahı kıyan Ak Partili Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çiftin “evet” yanıtlarını aldıktan sonra “12 Eylül’de de evet demenizi bekliyorum” deyince ortalık karıştı. Gelinin babası Ercan Sarıkaya ile halasının eşi, “Hayır, burada siyasi propaganda yapamazsın” diyerek başkanın üzerine yürüdü.

'SİYASİ PROPAGANDA YAPAMAZSINIZ'

Beykoz Evlendirme Dairesi’nde 31 Temmuz Cumartesi günü kıyılan nikahı, Ormancı’nın ricası üzerine tatilini yarıda keserek törene katılan Başkan Çelikbilek kıydı. Nazlı ve Sarıkaya çiftinden “evet” yanıtlarını alan Çelikbilek, gülümseyerek, “Evetler çok oldu. 12 Eylül’de de evet demenizi bekliyorum” dedi.

Gazeteport internet sitesinin dün gündeme getirdiği iddiaya göre Çelikbilek’in sözlerinin ardından nikah masasına fırlayan gelinin babası Sarıkaya, “Hayır, burada siyasi propaganda yapamazsın” diyerek, başkanın üzerine yürüdü. Sarıkaya’ya gelinin halasının eşi de katılınca gerginlik büyüdü. Düğüne katılanların araya girmesiyle olayın büyümesi önlendi.

'ŞAHİTLİĞİ ÜVEY BABASI YAPINCA ÇEKEMEDİ'



Milliyet’in sorularını yanıtlayan Fatma Ormancı, başkanın sözlerine gelinin babası ve halasının eşi dışında kimsenin tepki göstermediğini belirterek, “O bir kız babası ki çok ayıp birşey yaptı. Kızını ağlattı bütün gece. Herkes de onu kınadı. Gelinim üvey babasıyla yaşamış bir insan. Bu kıza hiçbir emeği geçmemiş insanlar propaganda olsun, diye bu şekilde uzattılar” diye konuştu.

Başkan Çelikbilek’in kendisine, “Senin siyasetin içinde olman dolayısıyla ufacık bir şaka yaptım. Özür dilerim” dediğini aktaran Ormancı, “Gelinin şahitliğini üvey babası yaptı. Benim kanaatimce bu duruma tepkisi büyüktü. Ordan o kızgınlığı yaşadı” dedi.

(Milliyet)

2