Gündem 'Nimet Hanım bakar mısınız?'

'Nimet Hanım bakar mısınız?'

Paylaş
'Nimet Hanım bakar mısınız?'

Türkiye'nin 4 farklı şehrindeki okullardan dün haber merkezimize gelen haberler endişe vericiydi. Çocukların okullarda maruz kaldığı olaylar dehşete düşürdü

ÖĞRETMEN KAN DÖKTÜ

Kahramanmaraş’ta çok programlı lisede 2’inci sınıf öğrencisi olan Mehmet Açıkgöz (17), önceki gün okulun bahçesinde arkadaşları ile voleybol oynuyordu. Bu sırada bahçede çay içen öğretmen İsa Bolat ‘topa ayağıyla vurdu’ diye Mehmet Açıkgöz’ü yanına çağırdı.

İsa Bolat öğrencisine “Futbol değil voleybol oynuyorsun” diye bağırdı. İddiaya göre, sinirlenip elindeki sıcak çayı öğrencinin üzerine döktü. Bardakla da yüzüne vurdu. Öğrencinin yüzünde kırılan bardak yanağını kesti.

ÖNCE YUMRUK ATTI SONRA RÜŞVET VERDİ

Burnundan kan geldi

Kars’ta Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda 8’inci sınıf öğrencisi Özgür Bartik (14), İngilizce dersinde arkadaşıyla konuştu. Bunu gören İngilizce öğretmeni Yaşar Geçer, Özgür Bartik’i uyarmak yerine önce başına kitapla vurdu daha sonra da sol gözüne yumruk attı. Bu sırada öğrencinin burnundan kan geldi.

‘Sussun diye 3 lira verdi’

Yaşar Geçer, sonra öğrenciyi tuvalete götürüp kanı temizledi. İddiaya göre, Yaşar Geçer cebindeki bozuk 3 lirayı da Özgür Bartik’e verip, bu olayı saklamasını istedi. İzin alıp eve giden Özgür Bartik baygınlık geçirince babası tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede darp raporu alan Özgür, babası ile birlikte önce karakola, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek öğretmenden şikayetçi oldu.

ŞAKA YAPTI DAYAK YEDİ

Adana Seyhan’da bir ilköğretim okulunda 3. sınıf öğrencisi Hasan S. (8), teneffüste bahçede ölü bir çekirge buldu. Hasan S., sınıftaki kız arkadaşlarına çekirgeyle şaka yaptı. Korkan kız öğrenciler Hasan’ı Müdür yardımcısı Osman G.’ye şikayet ettiler.

Sinirlenen Müdür Yardımcısı, Hasan’ı dövdü. Hasan eve gittiğinde annesi çocuğun yüzündeki kızarıklığı fark edip ne olduğunu sordu. Durumu öğrenen aile karakola giderek Müdür Yardımcısı Osman S.’den şikayetçi oldu.

Boyacılık yaparak çocuğunu okutan Ali S. ‘Oğlum dayaktan sonra okula gitmek istemiyor” diye konuştu.

BEDAVA İŞ GÜCÜ

Öğrenciler amele gibi çalıştılar

Sakarya Pamukova’daki Elbirlik İlköğretim Okulu bahçesindeki Atatürk anıtının çevresinde dün öğrenciler bir inşaat işçisi gibi görünüyordu. Ceket ve gömleklerini çıkaran öğrencilerden bazıları bahçedeki parke taşları söküyor, bazıları da bunları el arabasıyla taşıyordu. Öğrenciler kendilerini görüntüleyen gazetecilere “Tarım dersindeyiz” diye yanıt verdi.

Tarım dersi yapılıyormuş

Gazetecilerin gelmesi üzerine öğrenciler apar topar içeri çağrıldı. Okul Müdürü Necmettin Hıra öğrencilerin inşaat işçisi gibi çalıştırılmasıyla ilgili soruya, “Öyle bir şey yok, nereden çıkartıyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Bazı öğretmenler ise “Tarım dersi yapılıyordu. Öğrencilere anıtın etrafına çim ektirilecekti” dedi. Pamukova Kaymakamlığı soruşturma başlattı.  Aziz GÜVENER/DHA

2