Bilim - Teknoloji Nintendo 3DS hatalı mı üretildi?
Paylaş
Nintendo 3DS hatalı mı üretildi?

Nintendo'nun epey ilgi gören yeni nesil oyun konsolu Nintendo 3DS, satıştan birkaç gün sonra "Black Screen of Death" şikayeti ile kullanıcıları bir hayli üzdü

Nintendo 3DS çıktığı ilk günlerde epey ilgi görmüştü. Fakat insanlar bu ürünü kullandıkça bazı hatalar ile karşı karşıya kaldı. Bunlardan en önemlisi de, bir anda karşınızdaki ekranın kararması ve sistemin donması! Gonintendo.com’un haberine göre "Black Screen of Death" olarak adlandırılan bu hatanın, tam olarak nereden kaynaklandığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

Ciddi Bir Problem Olabilir

Birçok farklı oyunda meydana gelen bu hata, özellikle Super Monkey Ball, Street Fighter IV 3D ve LEGO Star Wars gibi oyunlarda ortaya çıkıyor. Bu yapımlar oynandığında, birdenbire ekran kararıyor. Kullanıcılar hiçbir şey yapamıyor ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalıyor. Nintendo bu konu ile alakalı uzun süre sessiz kaldı. Fakat bu sessizlik, Nintendo’nun satış beklentilerini ne yazık ki karşılamadı.

Söylentilere göre birçok dükkanda Nintendo 3DS stoklarda kalmış. Satışta, beklentilere nazaran ciddi bir gerileme var. Oysa Nintendo, haftalar öncesi yaptığı bir basın açıklamasında, ön siparişlerin Wii’den çok daha fazla olduğunu duyurmuştu. Durum böyle olunca, Nintendo cephesi sonunda bu sorun ile ilgili konuşmaya karar verd

Haberin Devamı

i. Yapılan açıklamada, telefon ve e-posta ile gelen şikayetlerin benzer platformlarla kıyasla çok daha az olduğunu ve bu sorunun genel bir problem olmadığı söylendi. Nintendo, kaç kişinin bu tür bir sorun ile karşı karşıya geldiğine dair bir rakam vermedi. Fakat yeni geliştirdiği yazılım güncellemesi sayesinde bu soruna bir çözüm bulduğu söyleniliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.