Sabanur Kıraç Nişanlanmaya hazır olduğunuzun 10 işareti
HABERİ PAYLAŞ

Nişanlanmaya hazır olduğunuzun 10 işareti

Evlilik kararı kimseye yukarıdan vahiyle inmiyor. Doğru kişiyle, doğru zamanda, doğru kararı vermek için sadece ve sadece kendi hislerinize ve ilişkinize bakmanız gerek.

Peki sevgilinizle ne kadar ciddisiniz? “Tabii ki bir gün evleneceğiz” diyorsunuz ama doğru zamanın ne zaman? Belki de evliliğe çoktan hazırsınız? Belki de ilişkiniz artık bir sonraki o büyük adımı atmanız gereken noktada...

İşte size nişanlanmaya hazır olduğunuzu gösteren 10 işaret...



1- Şimdi ve sonsuza kadar sadece o

Size yazan herkesle bağlantınızı kestiyseniz... Tüm eski sevgilerinizi hayatınızdan çıkardıysanız... Telefon rehberinizde sevgilinizden başka flört ettiğiniz tek bir kişinin bile telefonu yoksa... Kısaca “Ne olur ne olmaz” diye yedeklediğiniz kimse kalmadıysa yüzde yüz bu ilişkinin içindesiniz demektir.

2- Birbirinize karşı açık bir kitap gibisiniz
Sevgilinize en son ne zaman yalan söylediğinizi hatırlamıyorsanız... Birbirinizin tüm hayallerini, korkularını ve hedeflerini biliyorsanız... Sizi en iyi onun tanıdığını ve anladığını düşünüyorsanız kesinlikle hazırsınız demektir...

3- Kavga etmeyi beraber öğrendiniz
Kavgalarınız bile rayına oturduysa... Küçük olayları kolaylıkla çözebiliyor, büyüklerde birbirinize adil davranıyorsanız evlilik doğru bir karar olabilir. Çünkü her çift kavga eder. Önemli olan o kavgaları nasıl ettiğiniz ve nasıl çözdüğünüzdür...

Haberin Devamı



4- Aynı değerlere sahipsiniz
Değer verdiğiniz şeyler aynıysa ya da birbirine çok benziyorsa... İkiniz de çocuk istiyor ya da ikiniz de istemiyorsanız... Yirmi yıl içinde olmayı hayal ettiğiniz yerler birbirine çok yakınsa bir sonraki adımı düşünmek için çok daha fazla sebebiniz var demektir. Unutmayın iyi bir çift olmak için aynı olmanız gerekmez ama aynı şeyleri istemeniz ve aynı yolda yürümeniz çok yardımcı olacaktır...

5- Çevrenizdeki herkes sizi zaten evli gibi görüyor
Aileleriniz ve arkadaşlarınız ilişkinizi biliyor ve kabulleniyor ve hatta destekliyorsa... Özel günlerde onun ailesini kendi ailenizden önce düşünüyorsanız... Kısacası onun ailesi sizin aileniz, arkadaşları arkadaşlarınız olduysa mutlu sona çok yakınsınız demektir.

6- İleriyi beraber planlıyorsunuz
Birlikte uzun vadeli hayaller kuruyorsanız... Bir sonraki yılın bile tatil programlarını beraber yaptıysanız... Beraber bir aile kurmaktan bahsediyorsanız... Ufak bir hamilelik şüphesi yanlış çıktığında içten içe rahatladığınız kadar üzülüyorsanız... Hele bir de çocuklarınızın ona benzemesini istiyorsanız evliliğe çoktan hazırsınız demektir...

Haberin Devamı



7- Hayallerinizde bile berabersiniz
İyisiyle kötüsüyle hayatı onunla paylaşmaya hazırsanız... “Mutlaka yapmalıyım, mutlaka görmeliyim, mutlaka gitmeliyim” dediğiniz şeylerde hep onu da yanınızda hayal ediyorsanız “Doğru kişiyi” çoktan bulmuşsunuz demektir.

8- Daha önce olmadığınız bir yerdesiniz
Diğer ilişkilerinizle kıyasladığınızda hiç olmadığınız bir noktada olduğunuzu hissediyorsanız... Birileri zorladığı ya da aklınıza soktuğu için değil, onunla evliliği kendiliğinizden hayal etmeye başladıysanız... Ne bekliyorsunuz?

9- Bütçeleriniz bile ortak
Finansal olarak da hayatlarınızı birleştirdiyseniz veya birleştirmeye hazırsanız... Zor günler için para biriktirdiğiniz ortak bir hesabınız varsa... Harcayacağınız her büyük meblağı ona açıklama gereği hissediyorsanız... Bütçeleriniz ortakmış gibi davranıyorsanız... Zaten evliliğe çoktan adım atmışsınız sayılır.

Haberin Devamı



10- Kalbinizde hissediyorsunuz

Kalbiniz onunla evlenmeniz gerektiğini söylüyorsa... Daha önce hiç kimseyle hayatı paylaşma fikrine bu kadar sıcak olmadıysanız... Ve birlikte yaşlanacağınız kişinin o olduğunu uzun zamandır hissediyorsanız evleneceğiniz kişiyi bulmuşsunuz demektir. Evli çiftlerin çoğu eşlerinin doğru kişi olduğunu ve onunla evlenmek istediklerini çok önceden kalplerinde hissettiklerini söyleyeceklerdir.

Kendinize şu soruyu sorun: “Evet biz artık evlenmeliyiz” kararını kim veriyor? Aileniz mi? Arkadaşlarınız mı? Toplum mu? Yoksa siz mi? Konu evlilikse başkalarının ne dediği veya ne yapmanızı istediğini bir kenara bırakın ve yukarıdaki işaretlere bakın. Gerçekten evlenmeye hazırsanız da boşuna bir saniye bile daha fazla beklemeyin! Çünkü doğru kişiyle evlilik insanın yer yüzündeki cennetidir!



Sıradaki haber yükleniyor...
holder