Gündem Nişanlıya gözyaşı

Nişanlıya gözyaşı

Paylaş
Nişanlıya gözyaşı

Fethiye'de otel sahibi tarafından öldürülen genç işadamı Demokan Özkaynak, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Avustralya’da eğitim gören Demokan Özkaynak (31) duyarlı bir işadamıydı. Engellilere destek veriyor, çevreyi tahrip edenlerle mücadele ediyordu. Genç işadamının annesi Filiz Hanım, Marmaris Yacht Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Başkanı Bilgin Özkaynak ile evli. Demokan Özkaynak kısa süre önce ‘Eren’ olan soyadını mahkeme kararıyla değiştirmişti.

Haberin Devamı

Bilgin Özkaynak işlerinin bir bölümünü eşi Filiz Hanım’ın ilk kocasından olan, öz oğlu gibi sevdiği Demokan’a devretmişti. Fethiye’de ‘mafya lideri’ olarak tanınan Burhan Ataalp ile Demokan Özkaynak’ın yolu daha önce kesişmişti.

KONSERDEN SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Burhan Ataalp, Fethiye’nin Günlüklü Koyu’ndaki ‘Bay Otel’i yaptırırken çok sayıda ağacı katletmişti. Doğa tutkunu Demokan Özkaynak çevrecilerle birlikte Burhan Ataalp’i protesto etmişti. 11-13 Haziran’da Günlüklü Koyu’nda motosikletçiler ile gurmeleri buluşturan ‘Uluslararası Gourmet Riders Festivali’ düzenlendi. (Gurme: Yemekten anlayan. Riders: Biniciler.)

Demokan Özkaynak ile arkadaşı Levent Bakıray 12 Haziran akşamı festivale gitti. Genç işadamı aracını park ederken Burhan Ataalp ve koruması Nihat Polat ile tartıştı. Tabancalar çekildi. Demokan Özkaynak, Burhan Ataalp’in kurşunlarıyla öldü. Levent Bakıray yaralandı. Burhan Ataalp tutuklandı. Demokan Özkaynak dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Cenaze töreninde Demokan Özkaynak’ın nişanlısı Gül Sönmez, annesi, babası ve kardeşlerinin gözyaşları yürekleri dağladı. Festivali organize eden Marmaris Motor Kulübü Başkanı Güneş Karaçetin anlattı: “1.5 ay önce festivale destek olan Bilgin Özkaynak, eşi, Burhan Ataalp, ben ve eşim birlikte yemek yedik. Cumartesi akşamı Demokan, Fedon’un konserini dinledikten sonra otoparka gitti ve öldürüldü.” Öte yandan Burhan Ataalp’in kapatılan DYP’nin eski genel başkan yardımcısı Mustafa Yavuz’un dünürü olduğu belirtildi.

Sezer ŞAHİNDAŞ Ömer ERDEM/DHA