Gündem Nişantaşı yakında Paris gibi olacak

Nişantaşı yakında Paris gibi olacak

Paylaş
Nişantaşı yakında Paris gibi olacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül projenin gerçekleşmesiyle Nişantaşı'nın Paris, Roma, Barselona gibi Avrupa kentleriyle yarışacağını söyledi

İstanbul’un lüks semti Nişantaşı yenileniyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül projenin gerçekleşmesiyle Nişantaşı’nın Paris, Roma, Barselona gibi Avrupa kentleriyle yarışacağını söyledi.

Haberin Devamı

Projenin başlangıç noktası Abdi İpekçi Caddesi. Ekim ayı ortasında yeni bir Abdi İpekçi Caddesi göreceğiz. Trafiğe kapanmayacak caddeye araçlar park edemeyecek, kafe-bar ve restoranların yanı sıra mağazalar kaldırımı kullanacak. Abdi İpekçi Caddesi’nde sanat etkinliklerine ağırlık verilecek, açık hava sergileri düzenlenecek.

Geceleri de yaşayacak

Nişantaşı’nda ara sokaklar Bergama taşıyla döşenecek, yaya kaldırımları yeşil diyabaz ve granit birleşimiyle şık bir görünüme kavuşacak. Mustafa Sarıgül “Akşam saat 9’dan sonra ölü olan Nişantaşı artık geceleri de yaşayan bir semt haline gelecek. Bu da turizmi canlandırıp esnafa büyük katkı sağlayacak” dedi. Nişantaşı’nın yeni görünümü için 800 bin lira harcanacak.

Haberin Devamı