Ekonomi Nissan iddialı geliyor

Nissan iddialı geliyor

Paylaş
Nissan iddialı geliyor

Bugüne kadar 6 milyon satış adedine ulaşan Micra ve B segmentindeki yeni Note modeliyle Nissan Türkiye pazarında öne çıkmaya hazırlanıyor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr


Japon otomotiv devi Nissan iki temel modelini yenileyerek çok önemli bir hamle başlatıyor. Yeni Note ve Micra Türkiye’de büyük satış adetlerine ulaşabilecek teknoloji ve özelliklerle geliyor. 30 yılda 6 milyon adetten fazla satış rakamına ulaşan Nissan Micra yenilendi. Micra, Nissan’ın Avrupa’da sattığı en iyi 3’üncü modeli ve 30 yıllık efsanevi geçmişi ile öne çıkan modellerinden.

Ön ve arka tasarımı tamamen yenilenen Yeni Nissan Micra’da, Nissan Connect Multimedya Sistemi, Park Asistanı gibi özellikler hayata geçirildi. Ayrıca komple metal değişimleri ile iç mekanda önemli değişiklikler yapıldı. Yeni Nissan Micra’da yer alan önemli özelliklerden biri, üzerinde V şekli yer alan yeni ön ızgara. Değişim sadece ön ızgara ile sınırlı kalmayıp, kaput, ön farlar ve ön tamponlar da yeni bir tasarıma sahip.

Geniş açılı kapılar

Verimli benzin motorlarıyla tanınan Nissan, yeni Micra’nın en üst versiyonunda 3 silindirli 1.2 litrelik direkt enjeksiyonlu, benzinli ve ‘supercharge’lı DIG-S motoru kullanıyor. Motor 98 beygirlik sıradışı bir performans yaratıyor ve bir dizeli ekonomisi sağlıyor (100 km’de 4.4 litre). Dinamik tasarımı ve gelişmiş premium teknolojisi ile yeni Nissan Note, erişilebilir ve ekonomik bir paketle Türkiye yollarına çıktı. Nissan’ın düşük ağırlıktaki V platformu üzerine inşa edilen yeni Nissan Note, sportif ve atik bir görünüme sahip olmak için uzun bir aks mesafesine sahip. Nissan Note, iç mekanda da kullanıcılarına havalı ve eğlenceli bir atmosfer sunuyor. Üstelik 85 derece açılabilen arka kapılarıyla araca iniş-binişlerde ve yük yüklemede kolaylık sağlıyor.


41 bin 900 liradan başlıyor

Nissan Note’un 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleri bulunuyor. Benzinli motoru 80 beygir gücünde 3 silindirli olan yeni Nissan Note’un, 1.5 litrelik turbo dizel motor seçeneği ise 90 beygir gücünde. Yeni Note, Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu. Note ayrıca kör nokta ve şeritten ayrılma uyarı sistemine sahip. Yeni Nissan Note, 41 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Citroen’in konfor üssü



Otomobil teknolojisinde alışılan güvenlik, konfor ve sürüş keyfi gibi kavramlara yeni bir boyut kazandıran Yeni Citroen C4 Picasso’nun ardından tüm sahip olduğu özellikleri 7 kişilik bir oturma alanı ve daha da geniş iç hacim ile zenginleştiren yeni Citroen Grand C4 Picasso, Türkiye’de satışa sunuluyor. Yeni Grand C4 Picasso; 5.7 m2’lik rekor cam alanı ile loft daire ferahlığı yaşatırken, 2.84 metrelik sınıfının en uzun dingil mesafesi sayesinde araç içinde 7 kişiye rahat bir yolculuk deneyimi sunuyor.


Bir önceki nesil C4 Picasso modeline göre 69 litre daha geniş bagaj alanına sahip yeni nesil Grand C4 Picasso, 2. sıra koltuklar katlanmış konumdayken 700 litreden fazla bagaj hacmi sunuyor.

Karbondioksit salımı düşük

Daha fazla konfor için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan Grand C4 Picasso, koltuk arkası led okuma lambaları, kişiye özel konfor sağlayan 3. koltuk sırasında yer alan havalandırma kanalları ve kişiselleştirilebilen 12 inçlik HD bilgi ekranı, 7 inçlik dokunmatik tablet ekran ile sınıfında ‘ilk’leri sunan model olma özelliğini sürdürüyor. Yeni EMP2 platform, daha hafif gövdesi ve alçaltılmış yapısı sayesinde rekor seviyede düşük karbondioksit salımı ve düşük yakıt tüketim değerlerine sahip. Yeni Grand C4 Picasso 77 bin 950 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuldu.

Volvo güvenliğin zirvesinde



Volvo Car Group’un araç güvenliğindeki güçlü pozisyonu, Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) önden çarpışma önleme sistemlerinin performans oranlarının ölçüldüğü yeni testinde bir kez daha vurgulandı. Volvo S60 ve XC60, mümkün olan en yüksek derece olan ‘üstün’ notunu alırken, teste katılan 74 otomobilin içinde Volvo Cars’ın ‘City Safety - Şehirde Güvenlik Sistemi’ adını verdiği düşük hızda çarpışma önleme sisteminin standart olarak sunulduğu tek model de oldular. Teknolojide bir devrim olarak kabul edilen City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, tüm yeni Volvo modellerinde ve bütün pazarlarda standart olarak sunuluyor.

Hyundai i10 dünyaya Türkiye’den ihraç edilecek



Tasarım dilini tüm ürün gamına yayan Hyundai, tasarımı ile genç ve dinamik, donanım seviyesi ile de üst segment standartlarını zorlayan Yeni i10’u Türkiye pazarında satışa sundu. Markanın globalleşme çalışmalarının bir diğer adımını oluşturması bakımından önemli bir yere sahip olan Yeni i10, 1.0 litre D- CVVT Style düz vites versiyonuyla birlikte 28 bin 490 TL’ye satılıyor. Segment olarak A ve B arasında konumlandırılabilen yeni i10, rekabetin yoğun olduğu ve fiyat odaklılığının yüksek olduğu bir skalada yer alıyor.


Hyundai i10, diz mesafesi ve 252 litreye ulaşan bagaj kapasitesiyle de sınıfının en iyi değerlerinden birini sergilemiş oluyor.

2014’te 88 bin satacak

Hyundai’nin başarılı otomobili i10’un Türkiye’de üretilen yeni jenerasyonu, ilk kez 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tüm dünyaya tanıtılmış ve geçtiğimiz ay düzenlenen bir törenle üretimine başlanmıştı. Hyundai, 2014 yılında Avrupa, Türkiye ve bölge ülkelerde 88 bin adet yeni i10 satmayı planlıyor. Bu rakamın 86 bin adedinin Avrupa’da satılması ve A-segmentinden de yüzde 6.3’lük pazar payı alınması hedefleniyor. Hyundai i10’un başlangıç fiyatı 28 bin 490 bin TL.

Haberin Devamı