Ekonomi Nitelikli elemanın maaşı devletten

Nitelikli elemanın maaşı devletten

Paylaş
Nitelikli elemanın maaşı devletten

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) için yeni destek paketinin mayısta çıkarılacağını söyledi

MAYIS BAŞINDA ÇIKACAK

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, mayıs başında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İcra Komitesi’ni toplayarak yeni destek paketini içeren yönetmeliği çıkaracaklarını açıkladı.

Nihat Ergün, yönetmelikte küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) verilecek destekleri içeren paketlerin ve çalışma esaslarının sıralanacağını belirterek, “Desteklerin bir kısmı önceden devam edenlerin geliştirilmiş hali olacak, bir kısmı yeni unsurları içerecek” dedi.

FAZLA ÜCRETTEN ÇEKİNİYOR

KOBİ’lerin nitelikli eleman çalıştırmaktan endişe ettiğini belirten Nihat Ergün, “KOBİ’lerin muhasebeci, işletme mühendisi, bilgisayar elemanı ile internetten anlayan nitelikli eleman çalıştırması şart. Ama nitelikli elemanın fazla para isteyeceğini düşünerek, kaçınıyorlar. Onları cesaretlendirmek için, mesela, 1 yıl süreyle bu elemanın ücretinin yüzde 60-70’inin bizim tarafımızdan karşılanacağı modeller sunacağız. Zaten bunları kısmen yaptık. Bu dönemde biraz daha yoğunlaştıracağız” diye konuştu.

KRİZDE KOSGEB'E KOŞTULAR

Krizde KOSGEB desteklerine fazlaca başvurulduğunu belirten Nihat Ergün şöyle konuştu: “Yeni destek paketinin ağırlık merkezini KOBİ’lerin yönetim kabiliyetinin güçlendirilmesi oluşturacak. Finansmana erişim desteği de devam edecek. Türkiye’de işletmelerin yarısı dört yılda kapanıyor. KOBİ’lerin kalıcı olması, içlerinden yüz yıllık markalar çıkarılması, küçükten orta boya, orta boydan da büyük işletmeye transferler gerekiyor. KOSGEB bu çalışmalara odaklanacak.”

İNTERNET SİTESİ KURMAYA DESTEK

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) hepsinin bir internet sitesi olması gerektiğini vurguladı.

Nihat Ergün, birçok KOBİ’nin klasik usullerle çalıştığını belirterek, “KOBİ’lerin, ürünlerini, yaptıkları işleri sanal ortamda sergilemeleri gerekiyor. Birçok KOBİ bunu yapmadı. Sadece Türkçe değil, pazara yönelik birkaç dilde de internette bulunmaları gerekiyor. Bu konuda destek vereceğiz” dedi.

ARGE'YE ÖZEL PAKET GELECEK

KOBİ’lerin uluslararası veya ulusal fuarlara katılımını da destekleyeceklerini belirten Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “İhracat yapsınlar, dünyaya açılsınlar. Kendilerini orada tanıtmaları çok önemli” dedi.

Nihat Ergün, birleşmek, ortak atölye kurmak ve yenilikçi ürünler geliştirmek isteyen KOBİ’lerin araştırma-geliştirme (ar-ge) faaliyetlerini destekleyen paketler de ortaya koyacaklarını ifade etti.

2

Haberin Devamı