Rauf Tamer Niyet mektubu
HABERİ PAYLAŞ

Niyet mektubu

İki tarafı da bağlayıcı yanı var. Yani, niyet’ten öte bu yazılı metne, bir tür taahhüt diyebiliriz. Diyalog’tan müzakereye geçiş.

[[HAFTAYA]]

Ortak açıklama yaptıklarına göre, niyet veya taahhütlerine inanmak zorundayız. Fakat aynı zamanda, süreç için özel bir Barış Dili kullanmalarını beklemek hakkımızdır. Aksi halde mesafe alınamaz.

Mesele Silahlara Veda çağrısı’ndan ibaret değil. Asıl unsurlar, maddelerde belirtiliyor. Herbiri de müzakere gerektiriyor. Yani, asıl süreç şimdi başlıyor. Tabii, silahların gölgesinde değil... Tehdit unsuru sıfırlanmak kaydıyla.

Haberin Devamı

Bu bakımdan ben bu metne ortak taahhüt demek istiyorum. Hangi taraf uymazsa vebal altında kalır. Ama kavramları karıştırmayalım. Maddelerde anlaşmazlık başka, metne aykırı davranmak başka. Bu bakımdan da niyet mektubu özelliği taşıyor. Ortak niyet. Kim kaleme almışsa, çok başarılı bir metin yazmış.

Şüphesiz, sağdan soldan çomak sokmak isteyenler olacaktır. Mühim değil. Kervan, her şeye rağmen yürümeli. Hatta, bu açıklamadan rahatsızlık duyanların kimliğine bakıp, doğru bir yolda ilerlendiği kanaati, daha da yaygınlaşmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder