Dünya Nöbetçinin boğazını keserek kurtuldu!

Nöbetçinin boğazını keserek kurtuldu!

Paylaş
Nöbetçinin boğazını keserek kurtuldu!

İsviçreli vahşi yaşam fotoğrafçısı Lorenzo Vinciguerra, iki yıldır kendisini rehin tutan radikal dinci Ebu Sayyaf örgütünün elinden kurtulmayı başardı. Vinciguerra, başındaki nöbetçinin palayla boğazını keserek kaçtı

Filipinler'in güneyinde hükümet birlikleriyle Lorenzo Vinciguerra'yı rehin tutan Ebu Sayyaf militanları arasında çatışma çıktı. 49 yaşındaki Vinciguerra da bu çatışma sırasında, başındaki nöbetçiyle boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında nöbetçinin elinden aldığı palayla boğazını keserek kaçtı. İsviçreli fotoğrafçı, sol yanağından yaralı bir halde ormanın ortasında bulundu.

Haberin Devamı

DİĞER FOTOĞRAFÇIDAN HABER YOK

Olayın ardından İsviçre Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak Vinciguerra'nın sağlık durumunun iyi olduğunu, Filipin makamlarının gözetiminde olduğunu ve en yakın zamanda ülkesine geri döneceğini bildirdi.

Şubat 2012'de Vinciguerra ile birlikte kaçırılan Hollandalı fotoğrafçı Ewold Horn'dan ise herhangi bir haber yok. Vinciguerra'nın kaçarken Horn'a da seslendiği ancak Horn'un hasta ve güçüz düşmesi nedeniyle kaçacak durumda olmadığı belirtildi.

5 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Filipinli yetkililer ise çatışma sırasında beş militanın öldürüldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ebu Sayyaf örgütünün elindeki diğer yabancı ve Filipinli rehinelerin durumu ise bilinmiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet