Türkiye (Son Dakika) Nöbette intihar etti

Nöbette intihar etti

Paylaş
Nöbette intihar etti

Kahramanmaraş Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı'nda nöbet tuttuğu sırada G- 3 piyade tüfeğini başına dayayıp ateşleyerek intihar eden jandarma er 21 yaşındaki Emre Tanık, memleketi Manisa'da gözyaşları arasında toprağa verildi

ABD vatandaşı da olan Emre Tanık’ın bedelli askerlik teklifini kabul etmeyip, normal erler gibi vatani görevini yapmak istediği öğrenildi.

Kahramanmaraş Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 92/2 tertip jandarma er Emre Tanık, dün gece nöbet tuttuğu sırada G-3 piyade tüfeğini seri mermi atar duruma getirip, tetiğe bastı. Namludan çıkan 2 kurşun Emre Tanık’ın başına isabet etti. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Emre Tanık, olay yerinde hayatını kaybetti. Talihsiz gencin cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otopsi tamamlandıktan sonra cenazesi ailesine teslim edilen Emre Tanık’ın cenazesi, karayoluyla memleketi Manisa’ya getirildi.
Yaşamına son veren 5.5 aylık askerin cenazesi ailesinin 1’inci Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi Dilaver Apartman’ındaki evinin önünde helallik alındıktan sonra Hatuniye Camii’ne götürüldü.

CENAZE TÖRENİNE BABASI KATILAMADI


Hatuniye Camii’ndeki törende, Emre Tanık’ın annesi Rukiye, kız kardeşi Dilvin Tanık ile ağabeyi Şakir Tanık gözyaşlarına boğulurken, güçlükle ayakta durdu. Emre Tanık’ın babası Raşit Tanık’ın ABD’de kanser tedavisi gördüğü için cenazeye katılamadığı belirtildi. Cenaze namazına Tanık ailesinin yakınları ve askeri erkan katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Tanık askerlerin omuzlarında, camiden 50 metre uzaklıktaki cenaze arabasına taşındı. Tanık’ın cenazesi Çatal Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında toprağa verildi.

BİR GÜN ÖNCE DAYISI ÖLMÜŞ


Jandarma er Emre Tanık’ın intihar etmeden bir gün önce de 2 yıldır Manisa Devlet Hastanesi’nde kanser tedavisi gören dayısı 59 yaşındaki Celalettin Şeker’in hayatını kaybettiği ifade edildi.

BEDELLİ YAPMAK İSTEMEMİŞ

Vatani görevini yaptığı sırada canına kıyan Emre Tanık’ın ağabeyi Şakir Tanık, kardeşine bedelli askerlik yapması için teklifte bulunduğunu belirtip, "Ben askerliğimi bedelli olarak yaptım. Kardeşim ABD vatandaşı da olduğu için askerliğini bedelli olarak yapmasını istedim. Ancak kardeşim normal askerlik yapmak istediğini söyledi. Ben de bu isteğine saygı duydum. Keşke daha ısrarcı olup bedelli yapmasını sağlasaydım" dedi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Tanık ailesi, Emre Tanık’ın psikolojik sorunları olduğunu ve bu nedenle kendisine silah verilmediğini öne sürüp, nöbet sırasında neden G-3 piyade tüfeğinin verildiğini anlayamadıklarını dile getirdi. Emre Tanık’ın annesi Rukiye ve ağabeyi Şakir Tanık’ın olayın ayrıntısını öğrenmek için Kahramanmaraş’a gideceği belirtildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı