Gündem Nöbetteki polise telefon yasağı

Nöbetteki polise telefon yasağı

Paylaş
Nöbetteki polise telefon yasağı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, son günlerde artan terör olayları ve kurumun imajı açısından önemli bir karara imza attı. Tüm birimlere gönderilen emirle, bundan böyle, iki saatlik nöbet sırasında polisler, üzerlerinde telefon bulundurmayacak, internete girmeyecek, gazete okumayacak

Türkiye genelinde son günlerde artan terör olayları, özellikle büyük kentlerde, polisin önlemlerini artırmasına neden oldu.

İzmir'de de, gelen istihbaratlar doğrultusunda ve özellikle yaklaşan Nevruz öncesinde sık sık polisler, gerek yazılı olarak gerekse telsiz anonslarıyla, uyarıldı.

Bu süreçte kentin Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, hem yaşanabilecek olası terör olayları ve hem de kurumun imajı açısından önemli bir karara imza attı. Uzunkaya'nın emrindeki tüm birimlere gönderdiği yazılı emre göre, özellikle nöbet noktaları için bir dizi sıkı tedbir alındı.

ACİL DURUMLAR DIŞINDA TELEFON YASAK

Buna göre, polisler hava şartlarına göre iki saati bulan nöbetleri sırasında kesinlikle cep telefonlarını yanlarında bulundurmayacak. Karakoldaki bir arkadaşına ya da danışmaya teslim edecek. Ancak önemli ve acil bir durum karşısında, telefonla konuşabilecek.

GAZETE DE BULUNDURULMAYACAK

Cep yasağının yanı sıra, yine nöbet yerlerinde ve kulübelerinde, dikkat dağıtan internet kullanımını sağlayan bilgisayar, gazete bulundurulmayacak. Polis sadece, korumakla yükümlü olduğu kurumun güvenliğine dikkat kesilecek.

KARARI BAZI POLİSLER ELEŞTİRDİ, UZUNKAYA GERİ ADIM ATMADI

Tüm birimlere gönderilen yazı sonrasında özellikle sosyal medya üzerinden bazı polisler, uygulamayı eleştirdi.

Konuyla ilgili kendisine ulaştığımız Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kararını bilinçli olarak yazılı olarak verdiğini çünkü yazılı emrin veren kişiyi bağladığını aktardı. Bu yönde eleştirilerin gelmesini beklediğini ancak kararının arkasında olduğunu da vurgulayan Celal Uzunkaya, "Polislerimiz bakıyorsunuz, eşiyle, arkadaşıyla, sevgilisiyle nöbetleri sırasında telefondan konuşuyor. Ya da internete girip yazıları takip ediyor. Bu durum başta kendi can güvenlikleri olmak üzere hem korunan birim hem de orada görevli kişilerin de, canları açısından sorun yaratabilir. Ben de bu durumu göz önünde bulundurup, bu emri verdim. Uygulanıp uygulanmadığının da takipçisi olacağım. Bunun takibini de sıralı tüm amirler yapacak. Polis, eğer nöbet tutuyorsa bunu iki saatliğine bırakacak" dedi.

DHA

Haberin Devamı