Gündem Nöbetten dönerken hayat kurtardı

Nöbetten dönerken hayat kurtardı

Paylaş
Nöbetten dönerken hayat kurtardı

Nöbetten dönen Gülşen hemşire, ağır yaralı sürücüye ilk müdahaleyi yaparak bir hayat kurtardı

Bursa’da 20 yaşındaki Uğur İlgör'ün yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, patlayan lastiğini değiştirmek için yol kenarına park eden tomruk yüklü bir traktöre çarptı. Otomobildeki 3 kişinin hafif yaralandığı kazada sürücü Uğur İlgör araçta sıkıştı ve kendisine ilk müdahaleyi hastanedeki nöbetinden dönen hemşire Gülşen Çakar yaptı. Uğur İlgör, itfaiye tarafından güçlükle otomobilden çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 10.00 sıralarında Merkez Yıldırım İlçesi Ankara yolu üzerinde meydana geldi. Bursa yönüne giden Uğur İlgör yönetimindeki 16 EZ 224 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, lastiği patladığı için yolun sağında duran 37 yaşındaki Erdoğan Bilgin’e ait tomruk yüklü 43 HE 839 plakalı traktöre çarptı. Kazada, tomrukların ön camından içeri girdiği otomobilde sıkışan sürücü İlgör ağır, yanında bulunan arkadaşları 16 yaşındaki Büşra Korkmaz ile 19 yaşındaki Muammer Dinç ve aynı yaştaki Ümit Tuğcu ise hafif yaralandı.

OTOMOBİLİN İÇİNE GİRDİ

Sürücü Uğur İlgör’e ilk müdahaleyi, İnegöl Devlet Hastanesi’nde 112 Acil hemşiresi olarak görev yapan ve nöbetten Bursa'daki evine giderken kazayı görüp otobüsten inen Gülşen Çakar yaptı. Hemşire Çakar, hasarlı otomobilin içine girerek, sürücü Uğur İlgör’ü hayatta tutmak için büyük mücadele verdi. Bu sırada çevredekiler de 112 Acil'e ve itfaiyeye haber verdi.

Haberin Devamı

Kaza yerine gelen itfaiye ekibinin yaklaşık 40 dakika süren çalışmaları sonunda otomobilden çıkarılan Uğur İlgör, ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer yaralılar, Korkmaz, Dinç ve Tuğcu da ambulansla aynı hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Polis, traktör sürücüsü Erdoğan Bilgin'i gözaltına alırken, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)