Spor Nobre gol krallığında iddialı

Nobre gol krallığında iddialı

Paylaş
Nobre gol krallığında iddialı

PTT 1. Lig'de sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Kayserispor'da, tecrübeli golcü Mert Nobre, ligde 22 haftada 13 kez fileleri havalandırarak, gol krallığında iddialı olduğunu gösterdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sakatlıklar ve form düşüklüğü nedeniyle geçen sezon takımına çok fazla katkı sağlayamayan Mert Nobre, bu sezon performansıyla PTT 1. Lig şampiyonluğu isteyen taraftarların yüzünü güldürdü.
PTT 1. Lig’de forma giydiği 19 maçta bin 647 dakika sahada kalan golcü oyuncu fileleri 13 kez havalandırarak, Antalyasporlu Lamine Diarra ile ligin en golcü iki oyuncusundan biri olmayı başardı.

Kayserispor’un oynadığı son Manisaspor ve Adana Demirspor maçlarında 3 gol atarak, takımının zorlandığı bu karşılaşmalarda 4 puan almasına katkı veren Nobre, böylece sarı-kırmızılı ekibin ligin zirvesinde kalmasında da pay sahibi oldu.

Son dönemdeki performansıyla eski günlerine döneceğinin sinyalini veren Nobre, 34 yaşında olmasına rağmen sahadaki mücadelesi ve takıma ağabeylik yapmasıyla taraftarın gönlünde taht kurdu.

Türkiye’de 11. yılını geçiren Nobre, Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor formasıyla çıktığı 360 resmi maçta 142 gol atma başarısı gösterdi.

Hedefi krallık

Nobre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin geride kalan 22 haftasında takım olarak çok iyi performans ortaya koyarak, haklı bir şekilde liderlik koltuğuna oturduklarını söyledi.

Sezonu şampiyonluk kupasıyla tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig’e çıkmayı hedeflediklerini belirten golcü futbolcu, şöyle devam etti:
"Benim takımdaki görevim gol atmak. Sahada en iyi performansı vermek için yoğun şekilde çalışıyorum. Bunun karşılığını da attığım gollerle aldığım için mutluyum. Ligde şimdiye kadar 13 gol kaydettim, sezon bitene kadar birçok kez fileleri havalandırarak, gol kralı olmak istiyorum. Takımımın şampiyonluğuna gollerimle katkıda bulunmayı hedefliyorum."

"Formasının hakkını veriyor"

Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar ise Nobre’nin geride kalan haftalarda sergilediği performanstan memnun olduklarını ifade etti.

Nobre’nin Türkiye liglerinin en kaliteli golcülerinden biri olduğunu vurgulayan Dumlupınar, şunları kaydetti:
"Biz şampiyonluğu hedefleyen bir takımız. Ligde lider konumda bulunuyoruz. Şampiyonluk yolunda tüm oyunculardan en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Nobre de takımın ağabeyi konumunda. Nobre tecrübesi ve futboluyla çok önemli bir oyuncu. Şu ana kadar çok iyi futbol ortaya koydu, inşallah bu şekilde devam eder. Sahada çok iyi mücadele ediyor ve formasının hakkını veriyor."

AA

Haberin Devamı