Gündem Noel Baba Antalya'da tatilde

Noel Baba Antalya'da tatilde

Paylaş
Noel Baba Antalya'da tatilde

Almanya'da 21 yıldır 'Noel Baba' olarak çeşitli etkinliklerde bulunan 55 yaşındaki Wolfgang Liebe Kimmling, tatil için geldiği Antalya'nın Demre İlçesi'nde Noel Baba kostümüyle Taşdibi Plajı'nda yüzdü ve dalış yaptı

Alman ARD televizyonu ve gazetecilerle 3 yıldan beri Demre'ye gelerek, Patara, Myra Antik Kenti, Noel Baba Müzesi ve Kekova'da Noel Baba kostümüyle film yapan Wolfgang Liebe Kimmling, ailesiyle bu yıl da Demre'ye tatile geldi. Noel Baba kostümünü giyerek, Taşdibi Plajı'nda denize giren Kimmling, elbiseleriyle dalış yaptı ve denizin içinde barış ve dostluk için dua etti.

Haberin Devamı

Papa tarafından iki kez kabul edildiğini anlatan Kimmling, her yıl yeni yıl öncesi bir ay hastaneleri, çocuk yuvalarını dolaşarak Noel Baba'nın Türkiyeli olduğunu, onun insancıl kişiliğini anlattığını söyledi. Gelecek yıl 5 kişilik televizyon ekibi ile Türkiye'ye geleceğini belirten Kimmling, “Almanya'dan Demre'ye iyi dilekler getirdim.

Burası Noel Baba'nın şehri. Burası dünyanın en güzel köşesi. Tarihi, doğası ve denizi ile. İnanıyorum ki, Noel Baba yaşadığı dönemde bu güzel denizde yüzdü ve dalış yaptı. Ben de bugün aynısını yaptım. Çünkü burada dünyanın en temiz denizi ve en nefis plajı var” diye konuştu.

NOEL BABA DEMRELİYDİ

Noel Baba'nın Demre'de yaşadığına inandığını belirten Kimmling, Alman halkına da mesaj göndererek, şunları söyledi: “Burada onun dua ettiği yapı halen duruyor. Hem de en güzel biçimde korunarak. Uçağa binin, Antalya'ya gelin. Arkasından bir otomobile atlayarak Demre'ye gelin. Nefis bir deniz, zengin bir tarih ve sıcak kanlı dost insanlar var burada. Alman Noel Baba olarak size bunu tavsiye ediyorum. Demre'ye gelin, yüzün, dalış yapın ve dinlenin. Mutlu olarak ülkenize dönün.”

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/DHA