Gündem Noel Baba'ya şort giydirilir mi?

Noel Baba'ya şort giydirilir mi?

Paylaş
Noel Baba'ya şort giydirilir mi?

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut,”Noel Baba'ya şort giydirmeye çalışmak bir Kültür Bakanı'na yakışıyor mu?” diyerek sert çıktı

‘KIZAK ÜSTÜNDE GEZMİYORDU’

Haberin Devamı

Antalya Demre doğumlu olan ve Noel Baba adıyla bilinen Aziz Nicholas’ın ilçede kendi adını taşıyan kilisesini her yıl binlerce turist ziyaret ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün Noel Baba imajının yanlış yansıtıldığını savunarak, “Bundan 100 yıl önce geyikli kızaklar üzerinde gezen, kürkler içinde yaşayan bir Noel Baba imajı yaratılmış. Noel Baba’nın kışın bile denize girilen bir iklimde yaşadığını, kızaklar üstünde gezen bir insan olmadığını dünyaya anlatmalıyız” demişti.

‘ŞORTLA İMAJ OLMAZ’

Bakan Günay’ın ‘Noel Baba’nın imajı değişmeli’ açıklamasına dün Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut’tan tepki geldi.

Muammer Karabulut, “Noel Baba’nın imajı tarihin içinden geliyor. Noel Baba’nın kürkünü çıkartıp şort giydirmeye çalışanlar gözlerini gerçek dünyaya çevirmeli. İlla ki ‘İmaj takıntımız var’ diyorlarsa barış, kardeşlik gibi evrensel değerler üzerinden hareket etsinler. Aksi halde koskoca Aziz Nicholas’a şort giydirip, denize salmakla imaj yaratılmaz”dedi.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE'NİN GÜCÜ YETMEZ’

Muammer Karabulut, Bakan Ertuğrul Günay’a “Bir Aziz’in üzerindeki tarihi kostümü çıkartarak poposunu açmaya çalışmak bir Bakan’a yakışıyor mu?” diye sordu.

Muammer Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü: “Noel Baba’nın imajını değiştirmeye değil Bakan Ertuğrul Günay’ın, tüm Türkiye’nin bütçesi yetmez. Bu yüzden Bakan Günay, boş işlerle uğraşmayı bırakıp her yağmurda sular altında kalan Noel Baba Müzesi’nin altyapısını düzeltsin.”

Salim UZUN/DHA