Bilim - Teknoloji Nokia 8’in çıkış tarihi ortaya çıktı
Paylaş
Nokia 8’in çıkış tarihi ortaya çıktı

Henüz dün bakır kahverengisi rengiyle sızdırılan Nokia 8’in lansmanı için bugün davetiyeler gönderilmeye başlandı. Böylece uzun süredir beklenen üst seviye cihazı 16 Ağustos’ta görmeye başlayacağımız ortaya çıktı. Akıllı telefon güçlü özellikleri, özel renk seçenekleri ve çift kamerasıyla dikkat çekiyor

Şirketin artık sahibi olmadığı Lumia serisinin eski tasarımlarıyla ciddi benzerlikler taşıyan Nokia 8, daha modern bir görüntü sunmayı başarıyor. Nokia logosunun sağ üstteki konumu, arka kameranın dizaynı ve ön panelde yer alan 3 tuşuyla özellikle Lumia 920’ye fazlasıyla benziyor.

Tüm bunların yanında akıllı cihaz, Finlandiyalıların ilk çift kameralı telefonu olacak. Önceden kullandığı Carl Zeiss imzalı telefon kameralarıyla nam salmış olan Nokia, yine tercihini başarılı optik üreticisinden yana kullanıyor.

Beklentilere göre 13 MP olacak olan çift arka kameralara 12 MP’lik bir ön kamera eşlik edecek.

Telefon sadece kamerasıyla değil diğer özellikleriyle de iddialı. Söylentilere göre tepe model, Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 835’ten gücünü alacak. 5.3 inçlik Quad HD ekran, 6 GB RAM ve parmak izi okuyucusuyla rakiplerine korku salan akıllı telefonun ayrıca Android7.1Nougat işletim sistemini beraberinde getirmesi bekleniyor.

16 Ağustos’ta boy göstermesi planlanan Nokia 8’in fiyatı ilk tahminlere göre 600 euro olacak.

iPhone 8 final tasarımı sızdırıldı

Haberin Devamı