Bilim - Teknoloji Nokia'dan tarihi veda!
Paylaş
Nokia'dan tarihi veda!

Nokia, mobil cihazlar bölümünün Microsoft'a satılmasının ardından, tarihi bir vedaya hazırlanıyor!

Microsoft'un, Nokia'nın mobil cihazlar bölümünü satın alması ile ilgili internet üzerinde uzun bir süre dolaşan söylentiler, 3 Eylül tarihinde firmalar tarafından doğrulanmıştı. O ana kadar çıkan söylentilerin fazlalığı ise, çok az kişinin bu habere şaşırmasına sebep olmuştu. Bu tarihin ardından ise internet üzerinde dolaşan konuşma konuları Microsoft'un Android hakkındaki düşüncesi ve "Microsoft'a geçmeyen Nokia'ya" ne olacak gibi başlıklar altında toplanmaya başladı. İkinci başlığın cevabı ise yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Nokia'nın merkez binası, bundan böyle 32.000 Microsoft çalışanına ev sahipliği yapacak. Bu binadan ayrılacak olan Nokia çalışanları ise çok da uzağa gitmeyecek. Nokia'nın merkezi, Karaportti'de yer alan ve Nokia'ya ait olan yeni bir binaya taşınacaklar. TechCrunch'a yapılan bir açıklama ile de Nokia bu haberi doğrulamış durumda.

Nokia, yaptığı açıklama içerisinde eski binalarında çalışmakta olan kişilerin çoğunluğunun, Microsoft ile yapılan anlaşma ardından Microsoft adına çalışmaya başlayacağını, bu yüzden de binanın 2014'ün ilk çeyreğinden itibaren Microsoft'a ait olacağını söylüyor. Microsoft'a bağlı olmadan, Nokia adına çalışmaya devam edecek kişilerin ise bürokratik işlemlerin ve binanın yenilenmesinin bitmesinin ardından, Karaportti'de yer alan Nokia binasına taşınacağını doğruluyor.

Haberin Devamı

Microsoft ise yayılan haberlere katılarak, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Finlandiya'nın, Microsoft'un telefon Araştırma ve Geliştirme bölümünün merkezi olacağını söylüyor. Taşınma işlemlerinin nasıl olacağı belli olduğu sırada, Steve Ballmer, işin yapıldığı yer ile oynamak gibi bir düşünceleri olmadığını, şu ana dek her şey nasıl gidiyor ise aynı şekilde devam etmesini istediklerini söylemişti.

Sonuç olarak Microsoft ve Nokia arasında yapılan anlaşma, hem her iki firma için, hem de Finlandiya için iyi bir sonuç verecek gibi gözükmekte. Anlaşma sayesinde, Nokia, bulut ürünleri gibi hizmetlere odaklanırken, Microsoft, dünya üzerinde yer alan Windows Phone ürünlerinin çoğunun sahibi olacak ve Finlandiya, iyi bir firmayı ve bu firmanın çalışanlarını kaybetmeden hayatına devam edebilecek...

Resimlerle: Nokia'dan geleceğin teknolojileri!

Kaynak: CHIP Online