Ekonomi Nokia'ya yeni CEO

Nokia'ya yeni CEO

Paylaş
Nokia'ya yeni CEO

Uluslararası cep telefonu piyasasındaki sert rekabet Nokia'nın üst yöneticisi Olli-Pekka Kallasvuo'yu yerinden etti

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, küçük ve özellikle akıllı telefon piyasasında daha yaratıcı rakipleriyle mücadeleyi sürdürmek için, Kallasvuo’nun yerine dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’tan Stephen Elop’u getirdi.

Microsoft’un iş bölümünün başkanlığını yapan, daha önce Juniper Networks, Adobe Systems, Macromedia ve Boston Chicken gibi şirketlerde üst düzey görevlerde bulunan Elop, Nokia’daki görevine 21 Eylül’de başlayacak.

Kanadalı Elop, Kanada’nın Ontario eyaletindeki Hamilton kentinde McMaster Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği ve yönetimi eğitimi aldı.

Finlandiyalı Nokia’da 1982 yılında çalışmaya başlayan Kallasvuo, Nokia Siemens Networks yönetim kurulunda icra yetkisi olmayan yönetici olarak kalacak ve 4.6 milyon Euro tazminat alacak.

Nokia’nın iki defa kar uyarısı yapması ve bu yıl hisselerinin yüzde 20’den fazla değer kaybetmesi, Kallasvuo’nun görevinden ayrılması için artan baskıyla karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Cep telefonu satışlarında yüzde 33 piyasa payıyla dünya lideri olmayı sürdüren Nokia, bu yıl küresel cep telefonu piyasasının yüzde 10 büyüyeceğini, ancak kendi büyümesini sabit kalacağını tahmin ediyor.

Nokia, cep telefonlarından müşterilerine müzik ve video indirme, navigasyonel harita ve oyun hizmetleri sunarken, küresel online piyasasının bu yıl 100 milyar Euro'ya ulaşacağı ve bu piyasada aktif kullanıcı sayısının 2011 yılına kadar 300 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.

Merkezi Finlandiya’nın başkenti Helsinki yakınındaki Espoo bölgesinde bulunan Nokia, dünya çapında 130 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Haberin Devamı