Erkut Can Noktasız buluşma
HABERİ PAYLAŞ

Noktasız buluşma

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cebinde bizim için önemli ‘nokta’larla, ‘tarihi buluşma’ için Beyaz Saray’ın kapısına dayandı. Kapıda karşılandı ve hemen başbaşa toplantıya geçildi. 22 dakika sürdü. Tercüme faslını çıkarırsanız 12 dakika. Sonra basının karşısına geçtiler.

Erdoğan 13 dakika, Trump 3 dakika konuştu. Yine tercümeyi çıkarın 8 dakika. Yemek ve heyetler görüşmesi de 2 saatte bitti. Erdoğan’ın dediği gibi “Çatladıkapı Mahallesi muhtarı değildi” ya. Bize göre “tarihi”, onlara göre sıradan 160 dakikalık konuşmanın özeti işte bu.

Hiçbir beklentimize, isteğimize nokta koyamadık. Virgül bile. Fırsat vermediler. Her şeyi önceden belirlemişler. Bari o noktayı ben koyayım.

Saygısızlıkta kusur etmedi

30 saatlik Amerika seyahatinin özetini yukarıda yazdım. Ancak bu buluşmaya ben farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıkları sıralayacağım. Hadi başlayalım.

AYIP 1: TC CAN adlı yeni uçağımız Washington’da bir askeri havaalanına indiğinde ilk saygısızlığı yaşadık. Çünkü, Cumhurbaşkanımızı, sadece protokol müdür yardımcısı karşıladı. Üst düzey bir yetkili bile değil.

AYIP 2: Erdoğan Beyaz Saray’ın kapısında arabadan inerken, diplomatik nezaket gereği ceketini ilikledi ama, Trump buna ihtiyaç hissetmedi.

Noktasız buluşma

AYIP 3: İkili görüşme sonrası basın toplantısında, Erdoğan konuşurken Trump, tanıdığı gazetecilere o enteresan mimikleriyle gülücükler atıyordu.

Noktasız buluşma

AYIP 4: Basın toplantısında gözünü Erdoğan’ın önündeki kağıttan ayırmadı. Çok uzadı diye düşündü herhalde.

AYIP 5: Erdoğan’ın okuduğu metin tercüme edilirken, Trump’ı memnun edecek şekilde değiştirildi, o da tebessüm edip başını salladı.

AYIP 6: 160 dakikalık Beyaz Saray misafirliğinde açılan her kapıdan önce Trump çıktı veya girdi. Erdoğan ise takip etti.

AYIP 7: Öğle yemeğinde ise, Ertuğrul Özkök’ün de dikkatini çekmiş, bir koltuk boştu. Bir davetli düğüne gelmemişti anlaşılan.

Noktasız buluşma

VÜCUT DİLİ

Noktasız buluşma

Beyaz Saray serüveni devam ederken, bizim yetkili ve ilgililer hemen “Trump’ın vücut dili iyiydi” diye uzman kesildi Twitter’da. Ümitlendiler. Neymiş, tokalaşmak için hep önce elini o uzatmış. Neymiş, Erdoğan’ın omzuna dokunmuş. Aman ne mühim! Siz yapılan muamelenin dilini okusanıza bir de. Desenize, kel alaka politik methiyelerin dışında adam “Nuh dedi, peygamber demedi” diye.

Çatladıkapı

Erdoğan’ın sözünü ettiği Çatladıkapı nerede biliyor musunuz? İstanbul’u çevreleyen surlarda bulunan kapılardan biri. Ayasofya’dan aşağıya denize doğru inerseniz, Çatladıkapı Mahallesi denilen yer işte orası. Surlarda 45 kapı varmış, ancak 1532’deki büyük depremden sonra kala kala altı kapı kalmış. Çatladıkapı da yok olanlardan. Adı da bu değilmiş zaten. Yanındaki sur yıkılınca bu ad verilmiş. Adı kalmış yadigar.

Altıncı his çöktü

“İçime doğdu YPG’ye silah yardımı ertelenecek” demiştim ama, Trump beni yanılttı. Bırakın ertelemeyi Suriye’deki has adamlarının YPG’liler olduğunu açık açık söyledi. Beraberce bir de Rakka’yı alsınlar, sevinçten hepsine Green Card bile verir. Öyle bir deli bu adam.

RUH HASTALIĞI

Sosyal medya, Twitter, Facebook öyle bir hale geldi ki bu durum ilerde bir ruh hastalığı olarak tıp literatürüne girecek. Belki de kürsüsü açılacak. Rehabilitasyon merkezleri de açılırsa şaşırmayın. Yeni açılan Beyin Hastanesi, bağımlılık bölümünde bu hastalığı da tedavi eder herhalde. Ama zor. Tıp çaresiz kalır bence.

İSTANBUL'DA KAÇ VALİ VAR?

Türkiye işgal altındaydı. Mustafa Kemal, 16 Mayıs’ta Beşiktaş’tan hareket etti, kimse engellemedi. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktı. Kimse engellemedi. Ama “Benim haberim yok” diyen bir vali, İstanbul Valisi, makamının yazısı ile Beşiktaşlıların bu tarihi günleri tekrar gururla bir festival havasında kutlamasını engelledi. Çünkü bu şölende Yenikapı’daki gibi atlar koşmayacak, oklar, ciritler atılmayacaktı.

Düşündü ki, yavan olacak, belki de bunlar yok diye panik olacak. İptal etti. E,o da haklı canım. Vatandaşını düşündü.

Ama CHP, Beşiktaş meydanında yine anmasını, eğlencesini yaptı o başka. Beyoğlu Belediyesi ‘Gençlik Festivali’ diye kutladı. Hem de Taksim’de. Kadıköy ise bu bayramı, coşkuyu gönlünce yaşadı.

Ama benim de aklım karıştı. Sahi Kadıköy’ün, Beyoğlu’nun valisi kimdi?

CIZZZ

“Her şey huzura, refaha kavuşmadan OHAL’i kaldırmayacağız.” Cumhurbaşkanı Erdoğan

MANTI

“Ölürsem evlenir misin kocacığım?”

“Evlenmem tabii ki yapar mıyım öyle şey aşk olsun.”

“Evlenirsiiin evlenirsin.”

“Belki evlenirim çocuklar ortada kalmasın diye.”

“Pekii, ona da bana yaptığın gibi mantı yapar mısın?”

“Yok yapmam. O mantı sevmiyor.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder