Dünya 'Norveç zengin ancak insanlığı çok fakir'

'Norveç zengin ancak insanlığı çok fakir'

Paylaş
'Norveç zengin ancak insanlığı çok fakir'

Annesinin cenazesini Türkiye'ye getiren genç “Norveç zengin bir ülke ama insanlık bakımından fakir” dedi

Norveç’in başkenti Oslo’da 6 yıldır oğlu Kutluay Tulum ve kızı Canan Uçarlı ile birlikte yaşayan 63 yaşındaki Döndü Tulum geçen pazar rahatsızlanmıştı. Çocukları hemen ambulans çağırmıştı. Ancak beklenen ambulans bir türlü gelmeyince damadı Fedai Uçarlı ilk yardım görevlisine öfkelenmişti.

Haberin Devamı

‘TEHDİT EDİLDİK GİDEMEYİZ’

“Can güvenliğimiz yok oraya gidemeyiz” diyen ilk yardım görevlisinin aradığı polisler ambulanstan önce Döndü Tulum’un yaşadığı eve gitmiş damadını “Telefonda bağırdı” diye dövmüştü. Döndü Tulum ise insanlık ayıbı yaşanırken son nefesini vermişti.

NORVEÇ’E DÖNDÜ TEYZE NOTASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Norveç makamlarını sert bir dille uyarıp nota verdiği insanlık ayıbının kurbanı Döndü Tulum’un cenazesi dün THY’nin TK-1784 sefer sayılı uçağı ile saat 18.00 sıralarında İstanbul’a getirildi. Uçaktan ağlayarak inen aile üyeleri Norveçi’in cenaze işlemleri ile ilgili de sıkıntı yaşattığını söyledi. Anne acısını yaşayan Kutluay Tulum, “Norveç zengin bir ülke ama insanlık bakımdan fakir” dedi. Döndü Tulum’un cenazesi toprağa verilmek üzere başka bir uçakla memleketi Samsun’a gönderildi.

Haberin Devamı

‘BU NASIL İNSANLIK’

Döndü Tulum’un Samsun Ladik’teki akrabaları da Norveç’e lanet yağdırdı. kardeşi Nihat Uçarlı, “Norveç ablamı bile bile ölüme terk etti. Medeniyet denince mangalda kül bırakmazlar. Bu nasıl insanlık” diye isyan etti.