Pazar Postası Nostaljik görünümlü son model cihazlar
Paylaş
Nostaljik görünümlü son model cihazlar

Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin geçmişe olan sevdamız bitmiyor. Kıyafetlerde vintage, dekorasyonda retro akımı derken şimdi de son model teknolojik aletlerde karşımıza çıktı geçmişe özlem. Yeni bir cihaza nostaljik görünüm vermek yaygınlaşıyor. USB'yle daktiloya bağlanan iPad, bluetooth'lu telefon ahizesi son model cihazlardan sadece birkaçı...

iPad ekranına daktiloyla yazın

Haberin Devamı

Jack Zylkin’in tasarladığı daktilo şeklindeki bilgisayar klavyesini ele alalım. Jack Zylkin bu aleti Amerika- Philadelphia’daki Hive76 adlı bir teknoloji stüdyosuna gelenlerin ismini yazması için eğlenceli bir yol olsun diye tasarlamış. Aletin çok ilgi görmesi işi ilerletmiş. Fiyatı 300 ile 900 dolar arasında değişen bu alet için Zylkin bakın ne diyor: “Standart bir daktiloya hangi tuşa basıldığını algılayan bir sensor levhası ekledim. Levhayı USB’ye bağladım. USB’nin diğer ucunu da iPad’e... Tuşlara basınca hem bilgisayarda hem de kağıda istediğinizi yazabiliyorsunuz. Bu aletin muzipçe olacağını düşünmüştüm, yoğun talep göreceğini değil! Artık her hafta on kadar daktilo-klavye’den üretiyoruz”.

Haberin Devamı

Uzaktan konuşulabilen eski tip ahizeler çok sevildi

Ya 9 metre uzaklıktan bile çağrı alabilen telefon ahizeleri için ne demeli? Bir zamanlar kordonla telefona bağlanan eski telefon ahizeleri bugün kablosuz olarak cep telefonlarına bağlanıyor, yine mikrofon ve hoparlör işlevini yerine getiriyor. Bluetooth aracılığıyla cep telefonuna bağlanan bu ahizenin ThinkGeek adlı internet sitesinde birçok rengi 25 dolara satılıyor.

Ses kaydeden eski tip mikrofon görenleri şaşırtıyor

Blue Microphones’un ürettiği Yeti adlı mikrofon aslında bir ses kayıt cihazı. Özelliği; içerisinde bulunan üç adet dahili mikrofon sayesinde stereo olarak, dört bir yandan ses kaydedebilmesi. Yeti, PC ve Mac bilgisayarlara uyum gösterebiliyor. 150 dolarlık bu mikrofon sesin pürüzsüz çıkmasını isteyenlere...

Neden tercih ediliyorlar?

Geçmişi anımsatan bu aletlerin neden kullanıldığına dair birkaç fikir var. Kimileri bunu ‘Eskiyi hatırlatan tasarımların son model cihazlar tanıdık hale getirmesi’ diye açıklıyor. Bir diğer yaklaşım ise şöyle: Kısa süre kullanılıp atılan bu cihazları daha kalıcı oluyor. Bazıları da bu cihazlara ‘sanat’ diyor. Türkiye’ye bu akımın sıçraması çok uzun sürmez, bizden söylemesi.

Bu yazı 6 Şubat 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır