Erkut Can Nostaljinin ağa babası
HABERİ PAYLAŞ

Nostaljinin ağa babası

Haberin Devamı

Geçen hafta yanı başımda bir nostalji bölümü vardı. Ünlülerin eski fotoğraflarıyla. Öyle miii! İşte benden de nostalji. Hem de çoğunuzun doğmadığı tarihlerden.

Levent’te arsa edinin

Duydunuz mu bilmem. Boğaz sırtlarında Mecidiye köyünde, Levent Çiftliği arazisinde yeni bir mahalle kuruluyor. Adı da Levent. Şehir içi dururken, Yapı Kredi Bankası neden dağ başına 391 villa yaptı diye tenkit edildi ama, size tavsiyem bu dağ başından bir arsa edinin. Olur a, bölge bir gün gelişiverir. Gün gelir çocuklarınız bir AVM kondurur, köşeyi dönerler. Yazıp atın fava. Çünkü henüz yıl 1951.

Bodrum’a nasıl gidilir

Bodrum bu bayram yine milyonu aştı. Bu kadar kişi oraya nasıl ulaştı acaba. Önce tren veya uçakla İzmir’e gideceksiniz. Oradan Bodrum’a günde sadece 2 otobüs kalkıyor. Bir de öğleden sonra Milas’a. Oradan da jiple Bodrum. 1952 yılında bu kadar zorluğa katlanmak istemezseniz eğer, size bir tavsiyem var. Diğer resme bakınız.

Moda Plajı ile idare edin

Valla 1952 yılında bizim böyle bir imkanımız olmadığı için, ben evden kaçarak, resimde gördüğünüz Moda Plajı’na giderdim. Hem de yüzme bilmediğim halde. Bakın bakalım, kuma çakılmış direkler üstünde böyle bir beach ve iskele bugün nerede var.

Dönerin hası

Yok artık. Bu görüntüye de yetişemedim. Yıl 1929 Sirkeci. Meşhur Borsa Lokantası. Bir örnek kıyafetli garsonlar ve herhalde, Türkiye’nin ilk döneri kızarıyor. Bir de bugünkü adım başı dönerciyi düşünün. Nereden nereye geldik. Hadi, modern Türkiye’de size afiyet olsun

Ula Temel

Temel köye uzak bir yerde anadan üryan derede yıkanırken, köyün çocukları hınzırlık yapıp, dere kenarına bıraktığı elbiselerini alıp kaçmışlar. Dereden çıkan Temel elbiselerini bulamayınca, utancından elleriyle önünü kapayarak eve doğru koşmaya başlamış. Onun koşarak geldiğini gören babası seslenmiş. -Ula Temel, ula benim salak uşağım yüzünü kapasana, oni kim tanıyacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder