Türkiye (Son Dakika) 'Not karşılığı seks'te flaş gelişme

'Not karşılığı seks'te flaş gelişme

Paylaş
'Not karşılığı seks'te flaş gelişme

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla, gözaltına alınarak dün adliye sevk edilen 11 şüpheliden 1'i rüşvetten tutuklandı. 2'si kefaletle olmak üzere 10 şüpheli ise serbest bırakıldı

Kentte 2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi'ndeki seks skandalı operasyonu, Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyan bir öğrencinin 6 ay önce polise ihbar mektubu yazmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Mektubun polise ulaşması ve savcılığın izniyle şüpheli öğretim üyeleri ve 3 kişi, teknik ve fiziki takibe alandı. Öğretim üyeleri ve cinsel ilişki için zorlanan öğrencilerin binaya giriş çıkışları kaydedildi.

Ayrıca teknik takiple öğretim görevlileri ve daire başkanının cep telefonları dinlendi. 5 gün önce çeşitli ev adreslerine yapılan operasyonda aralarında 3 öğretim görevlisi ve 9 öğrencinin bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest kalırken, 11 şüpheli ise dün sabah saat 09.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.

'Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında cinsel saldırı, rüşvet ve fuhşa aracılıkla suçlanan' 11 kişiden 8'i verdikleri ifadenin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 3 öğretim görevlisi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Mahkeme sabaha karşı saat 04.00'te tamamlandı. 3 kişiden biri olan İ.Y. 'rüşvetten' tutuklanırken, diğer öğretim görevlileri R.Y., 40 bin, H.Y ise 30 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA