Spor 'Nou Camp'ta Barcelona orgazmı'

'Nou Camp'ta Barcelona orgazmı'

Paylaş
'Nou Camp'ta Barcelona orgazmı'

Katalan basını, Barcelona'nın Real Madrid galibiyetini çarpıcı başlıklarla verdi. Sport gazetesi, "Nou Camp'ta Barcelona orgazmı" başlığını attı

La Liga'da Barcelona ezeli rakibi Real Madrid'i Nou Camp'ta 5-0 yenerek tarihi bir sonuca imza attı. Katalan basını, Real ile oynadığı üst üste beşinci maçı da kazanan Barça'nın zaferini çarpıcı başlıklarla duyurdu.

"Nou Camp'ta Barcelona orgazmı" başlığını atan Sport gazetesi, Barça'nın 8 Ocak 1994 tarihinde 5-0 kazandığı maçtan 16 yıl sonra Real'e bir tarihi ders daha verdiğini dile getirdi.

BARCELONA, REAL MADRİD'İ 5'LEDİ

Gazete, "Katalanlar bu geceyi hiç unutmayacak. Tıpkı Barça'nın 8 Ocak 1994'te Romario, Koeman ve Ivan Iglesias'ın golleriyle Jorge Valdano'nun Madrid'ini boğduğu günü veya iki sezon önce Bernabeu'daki 6-2'yi unutmadıkları gibi... Guardiola efsanesi büyümeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

GERÇEKLİK TESTİ

"Gerçeklik testi" başlığını atan El Periodico, "Barça çılgın bir Nou Camp gecesinde Madrid'e tarihi bir ders verdi" değerlendirmesini yaptı. "Tarihi kıyım" başlığını atan El Punt, Messi önderliğindeki Barcelona'nın Xavi, Pedro, Villa (2) ve Jeffren'in golleriyle kazandığını, Real Madrid'in Katalan ekibine rakip olamadığını belirtti.

El Mundo Deportivo "Camp Nou'da şaheser" başlığını atarken, "Barça lezzetli bir futbolla 90 dakikada Real Madrid'i sildi süpürdü. Barça çok daha fazla gol atabileceği yeni bir futbol şöleniyle Real Madrid'i hezimete uğrattı.

Madrid için vahim olan, yediği tokatın büyüklüğünden çok Mourinho'nun argümanlarının ve kaynaklarının aslında ne kadar güdük ve yetersiz olduğunun açığa çıkmasıydı" değerlendirmesinde bulundu.

MADRİD'E TOKAT

"Madrid'e tokat" başlığını kullanan Madrid merkezli Marca ise bu hezimeti yumuşak ifadelerle verdi. Marca, Barcelona'nın Real'i yenerek liderliğe yükseldiğini, hakem Iturralde Gonzalez'in ilk yarıda Real'in daha iyi oynadığı dakikalarda Madrid ekibinin açık bir penaltısını vermediğini iddia etti.

Ronaldo'nun bir hafta önce "bize sekiz tane atamazlar" sözlerine karşılık "sekiz değil ama beş yetmez mi?" serzenişinde bulunan AS gazetesi, "kimin futbol otoritesi olduğunu tartışıyorsak, El Clasico, Barcelona'nın bu konuda tartışmasız olduğunu ortaya koydu.

Bu bir tarz meselesi olmakla birlikte aynı zamanda da Barça'nın beklenmedik şaşırtıcı bir ceza ile Real Madrid'i teslim almasıdır" ifadelerine yer verdi.

Gazeteler, Messi-Ronaldo mücadelesinde açık şekilde Messi'nin üstün olduğu yorumunda da birleşti, Ronaldo'nun rakip teknik adam Pep Guardiola'yı itmekten başka bir şey yapamadığını vurguladı.

Haberin Devamı