Gündem Nuh'un Gemisi gibi!

Nuh'un Gemisi gibi!

Paylaş
Nuh'un Gemisi gibi!

Edirne'de Tunca Nehri'nin atşması sonucu kümeste mahsur kalan hayvanları kayıkla kurtardılar

Edirne'de Tunca Nehri'nin taşması sonucu Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanındaki 4. Mehmet Av Köşkü'ne ait kümeste mahsur kalan 11 tavşan ile 3 köpek çalışanlar tarafından kayıkla kurtarıldı. Taşkın sonrası Saraiyiçi alanına yayılan su ise ağa ve pehlivan heykellerini kaidelerine kadar suya gömdü.

Haberin Devamı

Edirne'de son 1 haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle taşan Tunca Nehri'nin debisi dün 120 metreküp saniyeye kadar düşmüştü. Ancak dün akşam saatlerinden bu yana aralıklarla yağan yağmur nedeniyle debi oranı artı ve düne göre 24 metreküp yükselerek 144 metreküp saniyeye ulaştı.

Sular altında olan Sarayiçi debinin de artmasıyla birlikte bu bölgede bulunan Osmanlı Padişahı 4. Mehmet'in Av Köşkü ile restauranın kümesindeki 80 tavuk ve 3 köpeği kurtarmak için işyeri çalışanları kayıkla bölgeye ulaştı. Buradaki 80 tavşandan 11'i ile 3 köpeği kurtardılar. Sandala alınan tavşan ve köpekler daha sonra kıyıya çıkartıldı ve karınları doyuruldu.

69 TAVŞAN TELEF OLDU

Tavşanlardan 69'unun telef olduğunu söyleyen çalışanlar, "Onları kurtarmak için nehre açıldık. Ancak tavşanlardan 11'i ve 3 köpeği kurtardık. "dedi. Taşkın nedeniyle Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı dahil bütün çevresi su altında kaldı. Derinliği yer yer 3 metreyi aşan su nedeniyle ağa ve pehlivan heykelleri kaidelerine kadar suma gömüldü. Polis ekipleri Sarayiçine ulaşımı sağlayan Kanuni, Yalnızgöz ve Fatih köprülerini araç ve yaya trafiğine kapalı tutuluyor. Polisler köprülerin giriş ve çıkışında nöbet tutuyor.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde taşkın tehlikesine karşı alarm verilen Meriç Nehri'nin debisi ise sabah saat 08.00'da yapılan ölçümde 503 metreküp saniye iken, saat 12.00'da yapılan ölçümde 566 metreküp saniye olarak ölçüldü. Meriç Nehri 950 metreküp saniyeden sonra yatağından çıkarak taşıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugünden itibaren Pazartesi gününe kadar sağanak yağışının etkili olacağnın tahmlin edildiğini bildirdi.

Fırat KESKİNKILIÇ / EDİRNE (DHA)