Magazin Nükhet Duru'nun bilinmeyen dramı!

Nükhet Duru'nun bilinmeyen dramı!

Paylaş
Nükhet Duru'nun bilinmeyen dramı!

Nükhet Duru'nun bilinmeyen dramı!

Alkolik bir babanın kızı olduğunu söyleyen sanatçı, annesinin ise alzheimer ve parkinson hastası olduğunu, bir bebek gibi davrandığinı açıkladı... Nükhet Duru, gazeteci Bilal Özcan’ın Kanaltürk’te bu pazar günü yayınlanacak ‘Laf Aramızda’ programına konuk oldu.

Babası, Profesör Doktor Kemal Duru 2003 yılında Çanakkale’de bir hastane odasında 83 yaşında tek başına vefat eden sanatçı, Bilal Özcan’ın, “Babanız neden tek başına öldü, bu onun tercihi miydi” sorusuna şöyle cevap verdi:

“İstanbul’da oturması için çok gayret sarf ettim. Bir dönem yan yana yaptım evlerimizi. Ama içkiden, alkolden uzaklaşamadığı için evi yaktı. Apartmanda çok zor durumda kaldık. Sigarayla içkiyi her şeyden çok seviyordu. İkinci eşiyle yazları Gökçeada’ya gidiyorlardı. ‘Burası benim ömrümü uzatıyor’ diyordu. Bir iki yerde daha onu oturtma çabasıyla uğraştım ama ‘Ben oraya gideceğim’ dedi her seferinde. ' Gökçeada’ya o kadar saat vapura binip ben gidemiyordum. Elemanlarım gidiyordu her ay, bütün kirlileri alınıyordu, temizleri götürülüyordu” Anne ve babasının boşanmasının ardından bunalıma girdiğini söyleyen Nükhet Duru, küçük yaşta intihara kalkıştığını itiraf etti.

Haberin devamı için tıklayınız!

Duru “Çocuklara hep ‘Aman ağzına sokma kibrit sokma zehirli’ derler. Ben de bir çay bardağı bulgur pilavına bunun suyunu yedireyim, o zehiri ancak bulgurla yutabilirim diye düşündüm. Ecza dolabında ne kadar ilaç varsa onları da leblebi gibi yuttum, 3 gün komada yattım” dedi.

Velayeti alkol sorunu olan babasına verilen, 13 yaşında tekrar annesiyle yaşamaya başlayan Duru maddi zorluklar yüzünden sahneye çıkmaya başladığını kaydetti. Nükhet Duru, küçük yaşta sahneye çıkmasından rahatsız olan babasının kendisini polislere şikayet ettiğini ve ahlak polisi tarafından basıldığını ifade etti.

Annesinin ise hem parkinson hem de alzheimer hastası olduğunu söyleyen Duru, annesinin bebek gibi olduğunu ifade etti. Duru “Algı sorunlarımız var. Hatta bazen gelinlik kız gibi olduğunu düşünüyor. Babamla düğüne hazırlık yapıyor” diye konuştu

2

Haberin Devamı