Dünya Nükleer santralde bir patlama daha

Nükleer santralde bir patlama daha

Paylaş
Nükleer santralde bir patlama daha

Japonya'da önceki gün patlayan ve büyük radyasyon tehlikesi yaratan Fukuşima Nükleer Santrali'nde bir patlama daha oldu

Japonya’daki büyük depremin ardından cumartesi günü bir reaktöründe patlama meydana gelen Fukuşima Nükleer Santrali'nde bir patlama daha oldu.

Nükleer yetkililer ve kabine üyesi Yukio Edano, Fukuşima’da Daiçi reaktörünün 3 numaralı biriminde hidrojen patlaması meydana geldiğini bildirdi. Patlamada 3 kişinin yaralandığı, 7 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Patlamanın, santrale 50 kilometre uzaklıktaki Associated Press muhabirleri tarafından da hissedildiği belirtildi. Üç numaralı birimde, cumartesi günkü patlama nedeniyle basıncın artmasıyla bir patlamaya olası gözüyle bakılıyordu. Bölgeden 180 binden fazla kişinin tahliye edildiği biliniyor.

RADYASYON YASAL SEVİYEDE

Japonya’da hidrojen patlaması meydana gelen Fukuşima Daiçi reaktörünün 3 numaralı biriminde radyasyon seviyesinin yasal seviyede olduğu bildirildi. Tokyo Elektrik Şirketi, 3 numaralı birimdeki radyasyon seviyesinin 10,65 mSv olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, bu oranın, nükleer santralin hukuki olarak hükümete bir rapor sunmaya mecbur olduğu 500 mSv’nin çok altında olduğu da kaydedildi.

Haberin Devamı