Siyaset Numan Kurtulmuş: İHL'lere saldırıyı kınıyorum
Paylaş
Numan Kurtulmuş: İHL'lere saldırıyı kınıyorum

Numan Kurtulmuş, imam hatip liselerine yönelik saldırıları "fevkalade çirkin, yakışıksız ve Türkiye'de huzursuzluk çıkarmaya yönelik girişimler" olarak değerlendirdi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çorum’un Sungurlu ilçesinde halkı selamlamasının ardından partilerce oluşturulan araç konvoyu ile kente geldi. Hürriyet Parkı’nda halka seslenen Kurtulmuş, kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen HAS Parti’nin ülke genelinde büyük ilgiyle karşılandığını, halkın HAS Parti’yi benimsediğini, gönül verdiğini ve iktidar alternatifi olarak gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

HAS Parti’nin ortaya koyduğu siyaset tarzının, seviyenin iktidar ve anamuhalefet partisi başta olmak üzere diğer partililer tarafından da benimsendiğini belirten Kurtulmuş, bazı projelerinin ve görüşlerinin diğer partiler tarafından kullanılmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

HAS Parti’nin "Osmanlı çınarı" gibi tüm dünyayı saracağını ifade eden Kurtulmuş, partilerinin özgürlüğün, kardeşliğin, adaletin adresi olacağını, 12 Haziran seçimlerinde sandıktan ciddi bir teveccüh ile çıkacaklarını kaydetti.

İmam hatip liselerine yönelik saldırılara değinen Kurtulmuş, "İmam Hatip liselerine yönelik saldırılar, fevkalade çirkin, yakışıksız ve Türkiye’de huzursuzluk çıkarmaya matuf girişimlerdir; kınıyorum. Bu, asla kabul edilemez. İmam hatip liseleri, başından beri bu memleketin birliğinin ve beraberliğinin çimentosu olmuştur. Bu liseler, memlekette gerçekten okuyamayan çocukların, yıllardır fukaralık içinde olan çocukların okuyabileceği, Cumhuriyet tarihince gerçekten tutmuş olan en önemli toplumsal projelerden birisidir. Anadolu insanı, yıllardır okutamadığı çocuklarını bu liseler sayesinde okutmuş, onların meslek sahibi olmalarını, ülkenin geleceğine katkıda bulunmaları sağlamıştır. Bu saldırıları fevkalade yanlış ve provokatif buluyorum" dedi.

Haberin Devamı

13 Haziran sabahı iktidar oldukları zaman nasıl bir Hükümet protokolü uygulayacaklarının seçim beyannamesinde yer aldığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye’de halkın egemen olduğu bir demokrasinin kurulmasını amaçlıyoruz. Bu memlekette hiç kimsenin hiçbir gerekçeyle ne etnik yapısı ne de inancından dolayı üstün ya da aşağı olmayacağı, herkesin bir tarağın eşit dişleri gibi bu ülkenin bir parçası olmasını inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu da diğer partiler gibi işi suyun akışına bırakarak değil, Hakkari’de başka, Çorum’da başka konuşarak değil, Türkiye’nin neresinde neyi söylüyorsak gerçekten bu memlekette bin yıldır kardeşçe yaşadığımız farklılıklarla birlikte kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız."

Konuşmasının ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret eden Kurtulmuş’a bakır ibrik hediye edildi.

Haberin Devamı