Siyaset Numan Kurtulmuş: Siyasette üslup sorunu var
Paylaş
Numan Kurtulmuş: Siyasette üslup sorunu var

Numan Kurtulmuş: Siyasette üslup sorunu var

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye siyasetinde üslup sorunu olduğunu belirterek, siyasette yüzde 30 işsiz olan gençlerin durumu hakkında, bölgeler arasındaki gelişmişlik sorununun çözümü konusunda konuşulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Politika Tasarım Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Isparta’da, "Yeni Türkiye Yeni Siyaset" konulu konferans verdi.

SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Saadet Partisi çatısı altında Türkiye Partisi’nin de katılacağı bir ittifakın gündemde olduğu ve bu ittifakta HAS Parti’nin yer alıp almayacağı sorusuna, ittifakın kendileri için söz konusu olmadığını söyledi.
HAS Parti’nin Türkiye siyasetini "yeniden formatlama" iddiasında olduğunu belirten Kurtulmuş, kısa bir süre önce kurulmuş olmalarına rağmen Anadolu’nun her yerini gezdiklerini ifade etti. Halkın gösterdiği ilgi ve teveccühün HAS Parti’nin Türkiye’nin geleceği olduğunu gösterdiğini savunan Kurtulmuş, "Siyaset diliyle, üslubuyla Halkın Sesi Partisi bu anlamda iktidar partisinin alternatifi olan tek partidir" dedi.

Haberin Devamı

Halkın kendilerine yüklediği bir görev bulunduğuna değinen Kurtulmuş, amaçlarının bu görevi layıkıyla yerine getirmek olduğunu aktardı. Yarın iktidar olacakmış gibi hazırlık çalışmalarını yürüttüklerine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Öncelikli olarak eğitimden enerjiye, sağlıktan sosyal güvenceye, dış politikaya kadar bütün alanlarda alternatif hükümet programı hazırlıyoruz. İnşallah bu seçimde bir başarı sağlayarak, Türkiye’nin bundan sonraki iktidar merkezini oluşturacağız. Böyle olunca da biz bütün gücümüzü bu seçimleri ve bu seçimlerden sonra oluşacak siyasi tabloyu nasıl yönlendirebiliriz, nasıl bu tablonun içinde görevlerimizi yerine getirebiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Herhangi bir ittifak söz konusu içinde değiliz."

-"SOĞUK SAVAŞ DİLİ"-

Kurtulmuş, konferansta yaptığı konuşmada da Türkiye siyasetinde üslup ve yöntem sorunu yaşandığını savundu. Türkiye’de bugün "soğuk savaş siyasetinin dilinin kullanıldığını" belirten Kurtulmuş, "1990 öncesi dünyanın, ’doğu ve batı’ diye ayrıldığı, insanların ’sağ ve sol’ diye ayrıldığı, politikanın çözüm üretmek yerine düşmanlık olarak algılandığını dönemdeki dilden bahsediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Siyasette kullanılan üslup ve yöntemin, çözümcü olmadığını savunan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye siyasetinde üslup sorunu var; birisi ’Recep Bey’ diyor, öteki ’Kemal Efendi’ diyor, birisi ’oynak’ diyor, öteki ’kaynak’ diyor, birisi ’merdivene çıkamıyorsun’ diyor, öteki ’beygire binemiyorsun’ diyor. İyi de arkadaşlar, yüzde 30’u işsiz olan gençlerin durumu hakkında ne diyorsunuz? Türkiye’deki bölgeler arasındaki dengesizliği nasıl çözeceksiniz? Bunlar konuşulmuyor. Türkiye, anlamsız kamplaşma ve kutuplaşmalar içinde siyasete sahne oluyor. Tamamen soğuk savaşın siyaset dili içinde siyaseti icra etmeye çalışıyorlar."

Bundan sonra Türkiye’de soğuk savaş siyaset dilini kullanan hiçbir siyasetçinin ve siyasi hareketin başarılı olmayacağını savunan Kurtulmuş, Türkiye’de sorunları çözen, kamplaştırma yerine bütünleştiren siyaset anlayışının önemli hale geleceğini bildirdi.

Kurtulmuş, HAS Parti’nin kimlikler üzerinden değil, değerler üzerinden siyaset yapan bir parti olacağını anlattı.
Türkiye’nin yapısal alanda da sorunları bulunduğunu belirten Kurtulmuş, millet tarafından seçilmemiş bir takım kurum ve kuruluşların siyasetçi gibi kararlar aldıklarını ve bunun da siyasetin temel sorunları arasında yer aldığını kaydetti.

Haberin Devamı