Gündem Numan Kurtulmuş: Suikastlar olabilir

Numan Kurtulmuş: Suikastlar olabilir

Paylaş
Numan Kurtulmuş: Suikastlar olabilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Reina saldırısı ve siyasilere suikast iddialarıyla ilgili konuştu. ''Reina saldırısı gizli serviş işi gibi duruyor' diyen Kurtulmuş, 'Çok ciddi istihbaratlar geliyor. Suikastlar olabilir' dedi

İşte Numan Kurtulmuş'un Posta yazarı Hakan Çelik'e yaptığı o çarpıcı açıklamaların satır başları:

"ÇOK CİDDİ İSTİHBARATLAR GELİYOR"


Bundan sonra böyle sistematik bir darbe yerine münferit suikastlar olabilir!

Benim en çok endişe ettiğim bu: suikastlar!!!

Siyasetçilerin böyle bir tehdit altında olduğu aşikar. Çok ciddi istihbaratlar geliyor.

MHP lideri Bahçeli’ye ya da CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir suikast yapıldığını düşünün... Allah korusun.

Bahçeli zırhlı araç istemedi. Tedbirli olması lazım.

"REİNA SALDIRISI GİZLİ SERVİŞ İŞİ GİBİ DURUYOR"


Karşımızdaki örgütler çok profesyonel.

Canlı bombayı tahmin edebiliyorsunuz ama böyle bir şeyi tahmin etmek çok zor.

Reina’daki katliamın dışarıdan destek almadan yapılmasının mümkün olmadığı kanaatindeyiz.

Belki içeride bir destekçileri vardı.

Reina saldırısı gizli servis işi gibi duruyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor.

Terörist DEAŞ mensubu, bunda hiç şüphe yok.

NUMAN KURTULMUŞ'UN HAKAN ÇELİK'E YAPTIĞI AÇIKLAMALARIN TAMAMI İSE ŞÖYLE:


SUİKASTLAR OLABİLİR!


Bundan sonra böyle sistematik bir darbe yerine münferit suikastlar olabilir, bu benim en çok endişe ettiğim ikincisi. Suikastlar... Ruslar ile biz bir iyileşme sürecine girmemiş olsaydık. Büyükelçi suikasti kıyameti kopartırdı. Ruslar çok şiddetli acil bir şekilde cevap verirlerdi.


SİYASETÇİLER TEHDİT ALTINDA


(Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye suikast iddialarıyla ilgili) Siyasette herkesin böyle bir tehdit altında olduğu aşikar. Çok ciddi istihbaratlar var, özellikle parti başkanları için. Bu tür bireysel şeylerle Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu’na bir suikast yapıldığını düşünün, Allah korusun... Bırakın suikastın başarılı olmasını, Kılıçdaroğlu’na Artvin’deki suikast girişimi gibi olay için Türkiye siyaseti bir sallanır. Bahçeli istemedi zırhlı araç, onun da tedbirli olması lazım.

TEK ÖRGÜT OLARAK GÖRÜLMELİ


(Yeni bir suikast listesi mi var? sorusu üzerine) Tek bir liste değil, sürekli var. Sürekli ihbarlar, istihbarat bilgileri var konuşmalar dinleniyor. Bizimkiler onların artık bütün şifrelerini çözmüş vaziyette. PKK, DAEŞ hepsinden gelen ihbarlar var. Bundan sonra bunların hepsini tek bir örgüt olarak görmek lazım. Birbirlerine destek veriyorlar.

TERÖRİST DEAŞ'LI ŞÜPHE YOK!


Karşımızdaki örgütler oldukça profesyonelleşmiş. Arkalarında sadece örgüt aklı değil, başka istihbarati örgütler olduğu için, sizin emniyet teşkilatları olarak gösteremeyeceğiniz bir refleksi onlar da bulup oradan girebiliyorlar. Örneğin canlı bombayı tahmin edebiliyorsunuz. Ama böyle bir saldırı çok ilginç. (Yılbaşındaki Reina saldırısını kast ediyor.) Dışarıdan destek olmadan adamın bunları yapmasının mümkün olduğu kanaatinde değilim. Belki içeride bir destekçileri vardı. Gizli servis işi gibi duruyor. Tehdit sadece bir örgütten gelmediği için işimiz hakikaten çok zor. Terörist DAEŞ mensubu, bunda şüphe yok.


GÖÇ BAKANLIĞI KURULMALI


Göç Bakanlığı bir an önce kurulmalı. Sıkıntılı bölgelerden gelenlerin bir müddet kontrol edilmesi lazım. Ama Kırgızistan’dan, Türkmenistan’dan, Uygur’dan gelene bir takım setler oluşturamazsınız, burası onların ikinci vatanı. Akrabalık hukukunu kullanıyorlar.

BİR ASIR SONRA İKİNCİ PERDE


(Türkiye’deki ve Ortadoğu’daki gelişmeler konusunda) Büyük resim net; bir asır evvelki oyunun 2. perdesi oynanıyor. Bölge bir kere daha bölünmeye parçalanmaya çalışılıyor. Bu oyunu bozabilecek tek ülke Türkiye olduğu için bu oyuna müdahale etmemesi isteniyor. Bunun Türkiye’nin yönetim yapısıyla falan hiçbir ilgisi yok. Bu 2. Sykes-Picot (1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı topraklarının bölüşülmesiyle ilgili anlaşma). Meselenin başlangıcı 1991 Irak’ın işgalidir.


YANLIŞLARLA DOLUYDU


TAMİR EDİYORUZ
Baştan beri Suriye politikasının bazı yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Önceki dönemlerde de bunu çok net söylemiştim... Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz. Suriye ’de Ruslarla gidilecek olan görüşmelerde Halep üzerinden iyi bir Halep barışı ve Halep barışı üzerinden de iyi bir Suriye barışı tahkim edilmesi lazım.

MASADAKİLERİN KARARI
Biz tabii ki; böyle bir katilin (Beşar Esad), bu rejimin yöneticilerinin iş başında durmasının insani olmadığını düşünüyoruz. Ama orada barış sürecinin görüşmelerinin başlamasıyla karar verecek olan masadaki insanlar. Böyle bir karar noktasına gelirse Türkiye bir garantörlük ortaya koyacaktır. Bizim ‘kabul edin, bu da olsun’ diye telkinde bulunmamız doğru olmaz.

BAŞİKA ÖNERİSİ


(ırak’la ilişkilerin düzeltilmesi konusunda) ırak’ta ağırlıklı olarak ekonomik ilişkilerin canlandırılması üzerinde durulacak. Başika da onları da rahatlatacak öneri götürüyoruz. Çekilme söz konusu değil. (ırak hükümeti Türk askerinin Başika’dan çekilmesini istemişti.)

AMERİKA KARARSIZDI, RUSYA BÖLGEDE GÜÇLENDİ


(Amerika Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu politikası hakkında) Eğer söylediklerini yaparsa Trump’ın hızlı bir şekilde Ortadoğu’dan askeri varlığını çekmek tercihi ile yaklaşacağını görüyoruz. Ama belli olmaz. 20 Ocak’a çok var. Amerika’nın en büyük handikapı; ne yapacağını bilmemesiydi.

‘Amerika’nın fiyaskoları’
Eğit Donat programları bile baştan sona fiyaskodur. Fiyaskonun sebeplerinden biri de kararsızlık. Suriye konusunda 2 ileri bir geri yaptılar. Ama Rusya ve İran sürece öyle girmedi. Ruslar rejimin yanında yer alarak savaştan önce olmadıkları kadar bir güce sahip oldular. Doğu Akdeniz’de varlıklarını arttırdılar. Türkiye ve Rusya ortaklaşa bir noktaya gelirse Amerika’nın buna uymak durumunda kalacağını biliyoruz


FACEBOOK VE TWİTTER'LA İLİŞKİLERİMİZ DÜZELDİ


(Reina saldırısının ardından sosyal medyada terörü öven ve toplumu ayrıştıran paylaşımlar konusunda) 92 kişi mahkemeye çıkarıldı. Bazı hesapların kapatılması konusunda Twitter ile Facebook ile ilişkilerimiz biraz daha düzeldi onlardan da destek alıyoruz. (Hiç yanıt alabildiniz mi taleplerinize?) Twitter daha zor ama Facebook ve Youtube daha rahat. Askerlerin yakılması videosu anında onlara müdahale ettik. Twitter biraz ayak sürüdü, kaldırmak mecburiyetinde kaldı. (Kahvehanede laiklik çağrısı yapanların tutuklanması ile ilgili) Kahvehanedeki o olayın arkasında başka örgütler var. Bunu bir projenin parçası olarak yapmalarından endişe ediliyor. (Barbaros Şansal olayı ve aprondaki olay çok tehlikeli) Evet haklısınız.