Siyaset Numan Kurtulmuş yeni partiyi açıkladı
Paylaş
Numan Kurtulmuş yeni partiyi açıkladı

Numan Kurtulmuş, düzenlediği bir basın toplantısıyla yeni partisinin adını ve amblemini açıkladı

Numan Kurtulmuş, kuracakları yeni partinin ‘Halkın Sesi Partisi’ adını alacağını, ambleminin ise ‘Osmanlı medeniyet güneşi’ olacağını söyledi.

Düzenlediği toplantıda partililere seslenen Kurtulmuş, partisinin ismini açıklamadan önce, izleyecekleri siyaset hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Numan Kurtulmuş, konuşmasında şunlara yer verdi:

“BU PARTİ HALKIN MERKEZİ OLAN BİR PARTİDİR”

“Bu kurucular kurulu, bu siyasi kadro, Türkiye’nin alışılmış sağ-sol, ilerici-gerici, muhafazakar-laik, milliyetçi-vesaire gibi tanımların tamamen dışında bir siyasal terkibi oluşturuyor.

Çünkü, bu tanımlamaların artık hiçbirisi, Türkiye’de halkın ihtiyaçlarına cevap verecek muhtevada değildir. Bu çerçevede baktığınız zaman, bu parti, sağcı bir parti değildir, solcu bir parti değildir, liberal bir parti değildir, muhafazakar bir parti değildir. Bu parti, Türkiye’de milletin, halkın merkezi olan bir partidir.”

PARTİNİN ADI-AMBLEMİ-KISALTMASI

Numan Kurtulmuş, konuşmasının sonunda, kuracakları yeni partinin ‘Halkın Sesi Partisi’ adını alacağını, ambleminin ise ‘Osmanlı medeniyet güneşi’ olacağını, bir sinevizyon gösterisiyle duyurdu. Kurtulmuş, partisinin kısaltmasını, ‘HAS Parti’ olarak yaptı.

Haberin Devamı