Gündem Nurcan Ana'dan insanlık dersi

Nurcan Ana'dan insanlık dersi

Paylaş
Nurcan Ana'dan insanlık dersi

Nurcan Ay, 12 yıl önce annesinin “Bir dakika tutar mısınız?” diyerek kucağına bırakıp kaçtığı bebeği bağrına bastı

İŞ BULMAYA GİTTİ

Haberin Devamı

İstanbul’da kuaförlük yapan Nurcan Ay (62), eşinin ölümünün ardından 1996 yılında oğluyla beraber Fethiye’deki ailesinin yanına taşındı. Nurcan Ay, 1998 yılında iş aramak için evden çıktı. Fethiye Devlet Hastanesi’nin önünde bir kadın “Bir dakika tutar mısınız?” diyerek bir günlük bebeğini Nurcan Ay’a bırakıp kayıplara karıştı.

YILLARCA AİLESİNİ ARADI

Nurcan Ay, sahip çıktığı erkek bebeğe Egecan adını verdi. Bir yandan çocuğun ailesini arayan Nurcan Ay, 4 yaşına gelen Egecan’a hastanedeki doğum kayıtlarından kendi anne ve babasının üzerine nüfus cüzdanı çıkarttı. Kanun gereği Egecan’ı Sosyal Hizmetler’e teslim edip, koruyucu ailesi oldu.

ÖZ OĞLUNDAN AYIRMADI

Egecan şimdi 12 yaşında. Nurcan Ay, öz oğlundan ayırmadığı Egecan’ı 18 yaşına geldiğinde evlatlık alacak. Bir günlükken kendisine bırakılan Egecan’ın göbek bağını kendi eliyle kesen Nurcan Ay, “Egecan’ı bulduktan sonra ev almak için biriktirdiğim parayı ona harcadım. Evim olmadı ama Egecan’ım oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘AYRILINCA HASTALANIYORUM’

“O da, ben de çok şanslıyım” diyen Nurcan Ay “Egecan’ı çok iyi yetiştirdiğime inanıyorum. Onu askere göndermeyi ve evlendirmeyi çok istiyorum” dedi. Egecan da çok sevdiği annesinden ayrılmaya dayanamadığını belirterek, “Annemden ayrı kalınca ateşim çıkıyor ve hastalanıyorum” diye konuştu.