Magazin Nurgül Yeşilçay İran Kültür Bakanı'ndan veto yedi (Yedullah'ın Güzel Cini filmi)

Nurgül Yeşilçay İran Kültür Bakanı'ndan veto yedi (Yedullah'ın Güzel Cini filmi)

Paylaş
Nurgül Yeşilçay İran Kültür Bakanı'ndan veto yedi (Yedullah'ın Güzel Cini filmi)

İran Kültür Bakanı Abbas Salihi, Yedullah'ın Güzel Cini adlı filmde rol alan Nurgül Yeşilçay'ın kadrodan çıkartılmasını istedi. Yapımcı Mehrdad Farid ise, ''Bu mümkün değil. Film bitti ve yakında vizyona girecek'' dedi

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın, İran'lı yönetmen Bayram Fazlı ile çalıştığı 'Yedullah'ın Güzel Cini' adlı filmin çekimleri İsfahan'da tamamlandı. Ancak filmle ilgili ilginç bir tartışma, İran'da gündem yarattı.

Yapımcı Mehrdad Farid, "İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Abbas Salihi, bana ve yönetmen arkadaşımız Bayram Fazlı'ya filmden Nurgül Yeşilçay'ı çıkarmamızı istedi. Oyuncu kadrosunda veya çekimlerde herhangi bir değişiklik yapmak imkansız. Senaryoyu İran Sinema Örgütü'ne sunup filmin üretim lisansı için başvurduğumuzda Türk oyuncunun projede yer alacağı açık bir şekilde belirtilmişti. Yetkililer, buna rağmen projeye, onay verdiler" dedi.


"DEĞİŞİKLİK YAPAMAYIZ"


Yapımcı Mehrdad Farid, 'Yedullah'ın Güzel Cini' filminin Türk ve İran ortak yapımı olduğu için projede tek taraflı değişiklik yapamayacaklarını da sözlerine ekledi. Film için İran ve Türkiye'nin yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinde de gala töreni düzenleyeceklerini belirten yapımcı 'Güzel Cin'i Şubat 2018'de Tahran'da düzenlenecek olan Fajr Film Festivali'nde de sunmayı da planladığını söyledi.

''ÇARŞAFA ALIŞMAK ÇOK ZOR OLDU''

Nurgül Yeşilçay geçen günlerde yaptığı açıklamada, ''Çarşafa alışmak çok zor oldu. Çalıştığım herkes, yakıştığını söylüyor. Seyirciye daha gizemli bir güzellik sunuyor. Zaten hayranlık duyduğum İran sinemasının sihri de bu değil mi?'' demişti.

Son olarak Özcan Deniz'le birlikte İkinci Şans filminde rol alan Nurgül Yeşilçay, İranlı yönetmen Bayram Fazlı'nın 'Yedullah'ın Güzel Cini' filminde geçirdiği travmadan dolayı konuşamayan Dilaram adlı karekteri canlandıracak ve bu rol için 250 bin lira kazanacak.



Haberin Devamı