Magazin "Nuri Bilge filmden anlamaz"

"Nuri Bilge filmden anlamaz"

Paylaş
"Nuri Bilge filmden anlamaz"

42'nci SİYAD ödül törenini Cem Yılmaz sununca, en iyi filmler gölgede kaldı. Sahneye kürkle çıkan komedyen, Nuri Bilge Ceylan'a laf attı, sünnet töreniyle belgesel dalında aday olmak için başvurduğunu söyledi

42 . SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Ödülleri önceki gece Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yılki ödül töreninde Reha Erdem'in 'Hayat Var' adlı filmi 'En İyi Film' dahil dört dalda ödüle layık görüldü; 'Vavien' ise aday olduğu 11 dalın beşinde ödül aldı.

Haberin Devamı

Gecede ödül alan oyunculardan çok, gecenin sunuculuğunu üstlenen Cem Yılmaz ve SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay'ın konuşmaları ilgi gördü. SİYAD'ı taşlayan Yılmaz, "Elimden geldiği kadar geceyi sabote etmeyeceğim" sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama hiç unutmuyorum, bir tarihte Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Kurgu' ödülü verilmişti. Adam bile 'pes' dedi, kızdı ama o zaten filmden ve teknikten anlamaz ki..."

Artık Cem'i kimse eleştirmesin!

Atilla Dorsay ise Cem Yılmaz'ın filmi üzerinden meslektaşlarını şu sözlerle eleştirdi: "Sinema yazarları birçok şeyi beceremedikleri gibi bu gece canlı yayın işini de beceremediler. O yüzden uzun konuşabilirim. Sinema yazarları Talip Ertürk ile Murat Emir Eren bir zombi filmi çektiler. Bu tür bir filmi, Cem Yılmaz çekerdi. Nasıl uzay, kovboy filmi çektiyse... Ama artık yapamayacak çünkü yaptılar. Artık Cem'i kimse eleştirmesin."

Haberin Devamı

Sünnetimi yolladım, dışlandım!

Üzerine kürk giyen Cem Yılmaz, "Bana 'Hayvan haklarını savunanlar üstüne gelir, yapma' dediler. Bunca yıldır nerede bunlar? Önce beni korumaları lazım" sözleriyle salonu kahkahaya boğdu. Yılmaz, belgesel kategorisi için kendi sünnet görüntülerini yolladığını ama jüri tarafından dışlandığını anlattı...

Gecede ödül alanlar

En İyi Film: Hayat Var

En İyi Yönetim: Reha Erdem (Hayat Var)

En İyi Senaryo: Engin Günaydın (Vavien)

En İyi Kadın Oyuncu Performansı: Binnur Kaya (Vavien)

En İyi Erkek Oyuncu Performansı: Nadir Sarıbacak (Uzak İhtimal)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı: Büşra Pekin (Neşeli Hayat)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı: Settar Tanrıöğen (Vavien)

En İyi Görüntü Yönetimi: Florent Herry (Hayat Var)

En İyi Müzik: Atilla Özdemiroğlu (Vavien)

En İyi Kurgu: Reha Erdem (Hayat Var)

En İyi Sanat Yönetimi: Elif Taşçıoğlu (Vavien) Ahmet Uluçay Umut Ödülü: Melih Selçuk (Süt)

En İyi Belgesel: 5 No'lu Cezaevi (Yönetmen: Çayan Demirel)

En İyi Kısa Film: Cennette de Ölüm Var (Yönetmen: Savaş Baykal)

En İyi Yabancı Film: Açlık/Hunger