Gündem Nusaybin'de ev eşyaları arasına tuzaklanan patlayıcı infilak etti!

Nusaybin'de ev eşyaları arasına tuzaklanan patlayıcı infilak etti!

Paylaş
Nusaybin'de ev eşyaları arasına tuzaklanan patlayıcı infilak etti!

Mardin Nusaybin'deki operesyonlar sırasında tahrip olan evlerinden eşyalarını taşıyan 4 kişi tuzaklanan el yapımı patlıyıcının infilak etmesiyle yaralandı

Nusaybin İlçesi’nde 47 yaşındaki Muhsin ve kardeşi, 29 yaşındaki Mesut Ayaz, akrabaları 57 yaşındaki Abdurrahman Enük ile birlikte Fırat Mahallesi Kordon Sokak’ta ağır hasar gören evlerinden kullanabilecekleri eşyaları taşırken patlama meydana geldi.

Patlamada ağır yaralanan Muhsin ve Mesut Ayaz kardeşler ile akrabaları Abdurrahman Enük, çevrede bulunanların haber vermesi üzerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


AĞIR YARALANDILAR



Ayaz kardeşlerin durumunun kritik olduğu, Abdurrahman Enük’ün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi. Patlama ile birlikte olay yerine gelen polis, patlamanın meydana geldiği yerde inceleme ve araştırma yaptı. Patlama ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Nusaybin’de,14 Mart’ta başlayan ve 25 Temmuz’da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı Dicle, Fırat, Kışla, Zeynel Abidin, Abdulkadir Paşa ve Yenişehir olmak üzere 6 mahallede sokağa çıkma yasağı devam ediyordu.

HALKIN KULLANIMA AÇILIYORDU!



Güvenlik güçlerinin bu mahallelerdeki evlerde el yapımı patlayıcı ve bomba arama çalışmaları sürerken, güvenli hale getirilen evlerin bulunduğu cadde ve sokaklarda yasak kaldırılarak halkın kullanımına açılıyordu.

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerin ardından, yaklaşık bir hafta önce Kordon Sokak’ın güvenli olduğu belirtilerek buradaki yasak kaldırılmıştı.

Ahmet AKKUŞ / DHA