Gündem Nusret Arsel son yolculuğuna uğurlandı

Nusret Arsel son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Nusret Arsel son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde önceki gün vefat eden Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'in eşi, işadamı Dr. Nusret Arsel, son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede geçen cumartesi 93 yaşında vefat eden Nusret Arsel için, Şişli Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Vehbi Koç'un kızı Semahat Arsel'in eşi olan işadamının cenaze törenine iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Törende Semahat Arsel ile birlikte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, İnan Kıraç, Rahmi Koç’un oğulları Ali Koç ve Ömer Koç, Nusret Arsel’in kardeşi Çelik Arsel ve eşi Şeyma Arsel taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Cenazeye eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Coca-Cola’nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Eczacıbaşı Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, eski milletvekilleri İlhan Kesici, Şükrü Elekdağ, Rum Ortodoks Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, gazeteciler Güneri Civaoğlu ve Vahap Munyar, sanatçılar Erol Evgin ile Haldun Dormen katıldı.

Haberin Devamı

YILMAZ: DEĞERLİ VE MÜTEŞEBBİS BİR İNSANDI

Cenazede basın mensuplarına açıklama yapan eski Başbakan Mesut Yılmaz, Nusret Arsel ile çok yakın bir dostluğu olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Değerli ve müteşebbis bir insandı. Onun katkıları bu grubun daha da ileriye gitmesine büyük ölçüde yardımcı oldu. Kendisine rahmet, ailesine, yakınlarına ve iş dünyasına da başsağlığı diliyorum" dedi.

AYDIN DOĞAN: HEP TÜRKİYE’NİN CİDDİ MESELELERİYLE İLGİLENDİ

Cenaze törenine katılan Aydın Doğan ise "Rahmetli Nusret Abi değerli bir insan ve abimizdi. Kendisini 40 yıla yakın bir süredir tanıyorum, hep Türkiye’nin ciddi meseleleriyle ilgilendi. Politikandan uzak durdu ancak ’Türkiye’ye nasıl faydalı olabilirim’ diye çok uğraştı. Özellikle dış politikada yıllardır Malezya fahri konsolosluğu yapıyor. Milliyet Gazetesi’nin sahibi olduğum dönemde ’düşünenlerin düşüncesi’nde devamlı yazılar yazardı. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Koç ailesi Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu kaydederek, "Binlerce yurttaşımız Koç ailesinin müesseselerinde ekmek yemektedir. Bugün cenaze törenine gösterilen bu ilgi, ailenin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Nusret Arsel’in öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü imam hatibi Halil İbrahim Kurşun kıldırdı. Helallik alınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilen Arsel’in cenazesi, burada aile kabristanlığına defnedildi.

Enver ALAS - Cemal KÖYÜK/DHA