Dünya Nutella'nın varisi bisiklet kazasında öldü

Nutella'nın varisi bisiklet kazasında öldü

Paylaş
Nutella'nın varisi bisiklet kazasında öldü

Nutella çikolatalarının üreticisi İtalyan Ferrero Ailesi yasta... Şirketin varislerinden Pietro Ferrero bisiklet kazası sonucu yaşamını yitirdi

Dünyaca ünlü Nutella çikolatalarının üreticisi İtalyan Ferrero Ailesi yasta... Ferrero Grubu’nun CEO’su, 3’üncü kuşak Pietro Ferrero geçirdiği bir bisiklet kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Başta Nutella olmak üzere Kinder ve Ferrero çikolatalarının üreticisi olan Ferrero Grubu’nun varislerinden 48 yaşındaki Pietro Ferrero, bir iş gezisi için gittiği Güney Afrika’da taklalar atan bisikletinden yola savrularak yaşamını yitirdi. Pietro Ferrero, dünya çapında 38 ticaret şirketi, 18 fabrikası ve yaklaşık 20 binin üzerinde çalışanı bulunan grubun CEO’luğunu, kardeşi Giovanni Ferrero’yla birlikte yürütüyordu.

Haberin Devamı

YENİ FABRİKA PORJESİ İÇİN GİTMİŞTİ

Pietro Ferrero’nun, babası Michele Ferrero ve 30 kişilik tasarım ekibiyle birlikte, Cape Town yakınlarında yeni bir fabrika projesi için Güney Afrika’da olduğu belirtildi.

İtalyan iş dünyasından derin üzüntü mesajları verilirken, Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "İtalyan sanayisini kaliteli boyuta taşıyan, mükemmellik aramaya devam eden, kendi markasını kabul ettirmek için zor zamanlarda yaratıcılık ve kararlılık gösteren bir işadamını kaybettik" diyerek aileye başsağlığı verdi.

69 YILLIK EFSANE NUTELLA

İtalyan pastacı Pietro Ferrero’nun İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1942 yılında formülünü bulduğu Nutella 69 yaşında. Pietro Ferrero, savaşın getirdiği zor günlerde eşi Piera’yla birlikte Alba’daki bir pastaneyi fabrikaya dönüştürmeyi başardı. Ferrero 50 yaşında kalp krizi geçirerek, yaşamını yitirince bayrağı oğlu Michele devraldı.

Oğul Ferrero, yeni ürünler yaratma tutkusu, markalar üzerinde yoğunlaşması sayesinde grubun kaydettiği büyük gelişmenin arkasındaki itici güç oldu.

Monaco’da emekliliğini sürdürmeye karar veren Michele Ferrero ise 1997 yılında yönetimi oğulları Pietro ve Giovanni’ye bıraktı. Dünya gıda pazarında ’Nutella Kardeşler’ olarak bilinen kardeşler, yakın zamanda Lüksemburg’da Ferrero International şirketini kurmuştu.

Haberin Devamı

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)