Siyaset NYT: Demokrasi böyle yönetilmez
Paylaş
NYT: Demokrasi böyle yönetilmez

ABD'nin en saygın gazetelerinden New York Times, dün başyazılarından birini Türkiye'ye ayırarak son Ergenekon operasyonunda gazetecilerin tutuklanmasını eleştirdi

“Demokrasi böyle yönetilmez” başlıklı yazıda, “Türkiye uzun zamandır Müslüman dünya için cesaretlendirici bir demokrasi model sunuyordu. Şimdi ise tam da bölgede bu kadar çok insan özgürlük talep ederken, Türkiye’nin hükümeti eleştirel haberleri susturmak için gazetecilere baskı yapıyor” ifadesi kullanıldı.

Önceki hafta düzenlenen Ergenekon operasyonunda POSTA gazetesi yazarı ve MİLLİYET muhabiri Nedim Şener’in de tutuklandığını hatırlatan New York Times, şöyle devam etti: “Şener, Hrant Dink suikastını kurcalayarak yetkilileri geçmişte de öfkelendirmişti; ki Hrant Dink de Şener gibi hükümetle ters düşmüş bir Türk-Ermeni gazeteci. Şener daha yakın zamanda da, hükümetin, Erdoğan hükümetini devirmeyi amaçladığı iddia edilen terörist bir komployu ele alış biçimini eleştirmişti.

Şener şimdi, bu komplonun bir şekilde parçası olduğuna dair dudak uçuklatıcı iddia ile hapishanede tutuluyor. Bu tutuklamalar Erdoğan hükümetinin kontrolden çıkmış gibi görünen soruşturmasının son veçhesi.

Paralel bir soruşturmada da her 10 üst düzey askerden biri hapse atıldı. Savunma avukatları müvekkilerine dair kanıtları görmekten alıkonulamaz ve gazetecilerin yazdıkları şeyler nedeniyle tutuklanmasına da son verilmeli.”

Haberin Devamı

MİLLİYET