Yaşam NYT internette paralı oluyor

NYT internette paralı oluyor

Paylaş
NYT internette paralı oluyor

New York Times, internet sitesine tam erişim sağlamak isteyen okuyucularından 2011'den itibaren ücret alacak

Potansiyel riskler, diğer bazı önemli gazete yayımcılarını benzer bir adım atma konusunda tereddüte düşürüyor. Aylarca süren müzakerelerin ardından New York Times da belirli sayıda habere giriş izni veren ve ek içerik için ücret gerektiren sayaç sistemini kullanacağını bildirdi.

Sayaç sistemiyle, ortalama okuyucuya haberleri ücretsiz sağlarken, siteden daha derin bilgiye ulaşmak isteyenlerden ücret almak amaçlanıyor. New York Times kaç haberin ücretsiz olacağı ve daha fazlası için alınacak ücret hakkında bilgi vermedi.

Times’in basılı versiyonuna abone olanların internet sitesine ücretsiz erişim hakkı olacak. Gazete, internet üzerinden erişilen haberlerden ücret almayı ilk kez gündeme getirmiyor. 1996 yılında internet sitesini ücretli hale getiren New York Times, sadece 4 bin aboneye ulaşabildi.

"Times Select" olarak adlandırılan ve gazetedeki köşe yazarlarını okuyabilmek için yıllık 50 dolar ücret alan bir başka deneyim de 221 bin kişiyi ulaştı, ancak 2007’de reklam gelirlerini azalttığı gerekçesiyle kaldırıldı.

New York Times’ın rakibi The Wall Street Journal halihazırda internet sitesine erişimde ücret alıyor. Journal’ın web sitesinde bazı haberler herkese ücretsizken, bazıları için abonelik gerekiyor.

New York Times’ın internet sitesinin Londra merkezli Financial Times’ınki ile daha çok benzerlik taşıyacağı ifade ediliyor. Financial Times, sitesinde, herkesin aylık bir haberi serbestçe görmesine izin verirken, üye olan kişi ayda 10 ücretsiz habere ulaşabiliyor. Buna karşılık yılda 186 dolar ödeyen aboneler, internet sitesine sınırsız erişebiliyor.

Haberin Devamı