Dünya O anda neler hissetti?

O anda neler hissetti?

Paylaş
O anda neler hissetti?

Bu kareyi çeken fotoğrafçı ödül kazandı ve o anda kendisinin neler hissettiğini anlattı

Bu kareyi çeken fotoğrafçı Dünya Basın Fotoğrafları yarışmasında ödül kazandı. Fotoğrafçı, bir insanın taşlanarak öldürüldüğü anı ve neler hissettiğini anlattı.

Haberin Devamı

Somalili Muhammed Abukar İbrahim zina yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz Eylül ayında taşlanarak öldürülmüştü. Somali'de kontrol altına aldıkları bölgede şeriat kuralları uygulayan radikal İslamcılar, 48 yaşındaki adamı taşlayarak öldürmeden önce koltuk altına kadar toprağa gömmüşlerdi. Bu fotoğraflar ilk defa yayımlandığında dünyayı şoke etmişti.

ASLINDA DÜĞÜN FOTOĞRAFÇISI

Bu kareleri çeken fotoğrafçı geçen hafta Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Dünya Basın Fotoğrafları yarışmasında ödül aldı. "Genel haberler" kategorisinde ikincilik ödülü alan Farah Abdi Warsameh, fotoğrafı nasıl çektiğini anlattı. Uluslararası haber ajansı AP için fotoğraf çeken Warsameh aslında düğünlerde fotoğrafçılık yapıyor.

'SANKİ BEYNİME ÇAKILDI'

Haberin Devamı

13 Eylül 2009'da radikal İslamcı grup "Hizb Al-İslam" tarafından çağrıldığını dile getiren Warsameh, "Niçin çağrıldığımı bilmiyordum. Beni bir etkinliğe davet ettiler. Ben de gittim. Ancak olay yerine vardığımda hayatımın en korkunç sahnelerinden biriyle karşılaştım. Daha önce silah ve bıçak kullanılarak gerçekleştirilen idamlar izlemiştim ama bir insanın taşlanarak öldürülmesi sanki beynime çakıldı. Günlerce bu sahneyi unutamadım. Uyuduğumda gözlerimin önüne geliyordu" dedi.

Ülkesi Somali için fazla iyimser olmadığını dile getiren fotoğrafçı Warsameh, çektiği fotoğraflar sayesinde ülkesinde nasıl bir barbarlık yaşandığını dünyaya gösterme fırsatı bulduğunu söyledi.

(Hürriyet)