Gündem O anne özel koğuşta

O anne özel koğuşta

Paylaş
O anne özel koğuşta

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde tatile giderken evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğini ölüme terk ettiği iddiasıyla tutuklanarak Gebze Cezaevi'ne konulan Seçil M.D., diğer tutuklu ve hükümlü kadınların zarar vermemesi için özel bir koğuşa konuldu

Seçil M.D.’nin ölüme terkettiği bebeğin cenazesi halen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunuyor. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldığı için yeni bir açıklama yapılmazken, bebeğin cenazesinin hala alınmadığı, ancak öğretmenin anne ve babasının Cumhuriyet savcılığı ile temasa geçtiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kızlarının bebek dünyaya getirdiğini daha önce bilmediklerini; varlığını bebeği ölüme terkettiğine ilişkin haberlerin gazete ve ve televizyonlarda yeralmasıyla öğrendiğini söyleyen öğretmenin anne ve babasının hala büyük bir şok içinde olduğu, bebekten de ancak bu şekilde haberdar olduklarını söyledikleri belirlendi.

NÜFUS KAĞIDI İÇİN DNA TESBİTİ

Bu arada ölmüş olsa bile defnedilebilmesi için nüfus kağıdı çıkarılması gereken, bunun için de DNA tesbiti sonuçları beklenen bebeğin cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra da alınmazsa, 15 gün dolduğunda belediye tarafından kimsesizler mezanlığına gömülecek.

ÖZEL KOĞUŞA KONULDU

Tutuklandıktan sonra sadece kadın tutuklu ve hükümlülerin kaldığı Gebze Cezaevi’ne götürülen Seçil M.D.’nin burada diğer kadın mahkumlar tarafından dövülerek hastanelik edildiğine yönelik söylentiler yayıldı. Ancak Gebze İnfaz Koruma Cumhuriyet Savcısı Hasan Epic, bir olayın olmadığını, tutuklu öğretmenin özel bir koğuşa konulduğunu ve bu tür olaylarda da uygulamanın bunu gerektirdiğini belirtti. Savcı Epic, hastaneye Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’nın DNA tesbiti istemesi nedeniyle kısa süreliğine götürülüp getirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

DHA