Gündem O araç bulundu

O araç bulundu

Paylaş
O araç bulundu

Kurban Bayramı'nın ikinci günü güvenlik güçlerini alarma geçiren çalıntı araç saklandığı bahçede bulundu. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı

26 Ekim günü Gaziantep yolunda ilerleyen şüpheli bir aracın olduğu ihbarı üzerine jandarma ve polis ekipleri geçiş güzergahlarında kontrol noktası oluşturmuşlardı. İçerisinde 3 şüphelinin bulunduğu araç Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesiyle Malatya’nın Sürgü Beldesinde kurulan kontrol noktalarında durmayıp kaçması polisi ve jandarmayı alarma geçirmişti.

Malatya girişinde aralarında özel harekat polislerinin aralarında bulunduğu ekipler yola kapan kurarak aracı durdurmak istemiş, ancak araç tekrar geldiği yönden kaçıp izini kaybettirmişti. Şüpheli aracın bomba yüklü olma ihtimalini değerlendiren ekipler bayram sürecince şehir giriş ve çıkışlarında uygulama noktası oluşturmuştu.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerin başlattığı soruşturmada aracın Hatay’dan çalındığı tespit edildi. Hatay polisi ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda aracı çaldıkları iddia edilen M.C.Ö., A.G. ve Y.Y. isimli şüpheliler Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yakalandılar. Gözaltına alınan şüphelilerin çaldıkları aracı yakınlarına ait bahçede açtıkları çukura koyup üzerini branda ve ağaç dalları ile kapatıp kamufle ederek sakladıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri, şüphelilerin gösterdiği bahçede çalıntı aracı buldu. Araç, çekici yardımı ile çukurdan çıkartılırken bahçe içerisinde bulunan evde yapılan aramalarda ise farklı araçlara ait lastikler, oto anahtarları ve 1 tabanca ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

DHA