Gündem O baba konuştu: Suçumu kabul ediyorum

O baba konuştu: Suçumu kabul ediyorum

Paylaş
O baba konuştu: Suçumu kabul ediyorum

O baba konuştu: Suçumu kabul ediyorum

Rize’de öğrenci servisi olduğu iddia edilen aracı kullanan 9 yaşındaki kız çocuğunun babası Mevlüt Top, 9 yaşındaki çocuğuna araç verdiği için suçunu kabul ettiğini, ancak arabada kendi çocukları dışında kesinlikle öğrenci bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Mevlüt Top, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın yaklaşık 4 ay önce gerçekleştiğini belirterek, "Çocuklarım başka bir servisle eve geldi. Rize’ye taşındığım için bazı eşyalarımı arabaya koyarak şehre getiriyordum. Kızım çok ısrar etti. Yolun boş olması nedeniyle, ısrarlarına dayanamayarak arabayı kendisine verdim. Benim kontrolümde yaklaşık 2 dakika aracı kullandı. 9 yaşındaki çocuğuma araç verdiğim için suçumu kabul ediyorum. Ancak arabada kendi çocuklarım dışında öğrenci bulunmuyordu. O tarihte başka okul servisinin çalıştığını kayıtlarla ispatladım" dedi.

Kendisinin arabada çok sayıda öğrenci varken kızına okul servisi kullandırmış gibi gösterildiğini ifade eden Top, "Böyle bir olay kesinlikle söz konusu değil. Benim çocuklarımında başına böyle bir olay gelmesini istemem. Başkalarının çocukları da benim çocuğum gibi. Kesinlikle onları riske atmam. Suçumu elbette kabul ediyorum. Okul servisimi sonsuza kadar iptal etsinler. Arabama ne kadar istiyorlarsa el koysunlar. Cezamı para, hapis ne şekilde olursa olsun çekmeye hazırım. Ancak beni çok sayıda öğrencinin hayatını tehlikeye atan biri olarak göstermesinler. Bu benim ve çocuğumun da psikolojisini olumsuz etkiledi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kızının araç kullanmaya çok meraklı olduğunu kaydeden Top, şöyle devam etti:
"Aracı çok rahatlıkla tek başına kullanabiliyor. Bende 6 yaşında araç kullanmayı öğrendim. Ağabeyimin kucağında ayaklarım gaz pedalına basmadan otomobil kullanıyordum. Bunlar elbette suç. Bunu kabul ediyorum. Ancak insanlar bilmeden yorumlar yapıyor. İnsanlara mahcup oldum. Okul servisi olduğu kesinlikle yanlış."

Top, kendisine 300 lira para cezası kesildiğini ve hakkında dava açıldığını, gerekli ifadeyi verdiğini ve delilleri mahkemeye sunduğunu sözlerine ekledi.